Španielska polícia zatkla 10 osôb podozrivých z prepojenia na džihádistov

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 11:38 • 2 min
Španielska polícia zatkla 10 osôb podozrivých z prepojenia na džihádistov

MADRID - Španielska polícia zatkla dnes po rozsiahlej akcii v Katalánsku 10 osôb podozrivých z džihádistických aktivít a z údajnej spolupráce s teroristickou organizáciou Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií katalánskej regionálnej polície Mossos d'Esquadra podozrivé osoby zaistili po 13 policajných raziách, ktoré sa uskutočnili v piatich mestách na severovýchode Španielska vrátane katalánskej metropoly Barcelona.

 

Na policajnej akcii sa zúčastnilo okolo 360 príslušníkov katalánskej polície; išlo o jednu z najväčších operácií namierených proti islamistom v tomto regióne.

 

V celom Španielsku za posledný rok zadržali desiatky podozrivých islamských militantov a osôb vykonávajúcich nábor bojovníkov.

 

Minulý týždeň zatkla tamojšia polícia štyroch členov jednej rodiny vrátane 16-ročných dvojičiek. Rodina údajne plánovala vycestovať do Sýrie so zámerom bojovať po boku džihádistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies