Španielska polícia zaistila 3500 odcudzených umeleckých diel

NETKY.SK • 22 Január 2017, 19:49 • 2 min
Španielska polícia zaistila 3500 odcudzených umeleckých diel

MADRID - Španielska polícia dnes oznámila, že pri zásahoch voči zločineckému gangu zatkla dovedna 75 ľudí a zaistila vyše 3500 odcudzených umeleckých diel a ďalších artefaktov.

slovakia

left justify in out

Na rozsiahlej medzinárodnej operácii sa okrem Španielska podieľalo aj ďalších 17 európskych krajín.

 

Medzinárodné vyšetrovanie v tejto veci sa začalo ešte v októbri. Viedlo ho Španielsko a Cyprus, ktorých úsilie podporilo ďalších 16 krajín a tiež Interpol a UNESCO. K samotnému zatknutiu údajných pašerákov došlo o mesiac neskôr.

 

O zásahoch a samotnej operácii zameranej na rozbitie gangu však španielska polícia informovala až dnes. Spresnila pritom, že len v meste Murcia na juhu Španielska zaistila takmer 500 archeologických predmetov vrátane 19, ktoré boli v roku 2014 odcudzené z miestneho múzea. Predpokladaný zločinecký gang však podľa nej pašoval najmä predmety ukradnuté z vojnou zničených krajín.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona