Španielska polícia zadržala osem údajných členov teroristickej bunky

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 10:43 • 2 min
Španielska polícia zadržala osem údajných členov teroristickej bunky

MADRID - Španielska polícia zadržala osem ľudí podozrivých z členstva v džihádistickej teroristickej bunke. Informovalo o tom dnes španielske ministerstvo vnútra. Podozrivých zadržali počas viacerých záťahov v celej krajine, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vo svojom vyhlásení uviedlo, že zadržaní vyzývali na útoky v Španielsku a vyberali ľudí, ktorí mali ísť bojovať za extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS) do Sýrie a Iraku. Podozrivých zadržali v provinciách Barcelona a Girona a v oblastiach Ávila a Ciudad Real v strednej časti štátu. Bližšie podrobnosti neboli zverejnené.

 

V Španielsku bolo v posledných rokoch zadržaných niekoľko desiatok podozrivých džihádistov a verbovačov. Polícia v utorok zatkla dve osoby podozrivé zo spolupráce s militantnými organizáciami. Obe sú obvinené so spolupráce s islamistickou bunkou, plánujúcou útoky na území Španielska.

 

V sobotu zatkla polícia na letisku v Barcelone Maročanku, ktorá je podozrivá z toho, že na území Španielska verbovala mladé ženy do IS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies