Španielska polícia zadržala najmenej šesť podozrivých z napojenia na džihádistov

NETKY.SK • 7 Február 2016, 13:26 • 2 min
Španielska polícia zadržala najmenej šesť podozrivých z napojenia na džihádistov

MADRID - Španielska polícia dnes informovala o zatknutí šiestich podozrivých členov džihádistickej skupiny napojenej na militantov Islamského štátu a Frontu an-Nusra.

slovakia

left justify in out

K zatknutiu došlo počas policajných razií v provinciách Valencia a Alicante, ako aj v španielskej enkláve Ceuta na severe Afriky.

 

Štyria zo zadržaných sú síce občanmi Španielska, ale majú sýrsky, jordánsky a marocký pôvod. Dvaja ďalší majú sýrske a marocké občianstvo, ale žijú v Španielsku. K zatknutiu došlo dnes v skorých ranných hodinách.

 

Polícia sledovala podozrivú islamistickú bunku od roku 2014. Zistilo sa pri tom, že zadržaní poskytovali džihádu logistickú podporu, ktorá je nutná na pokračovanie v teroristických aktivitách v Sýrii a Iraku.

Polícia v tomto prípade úzko spolupracovala so súdmi a úradom prokuratúry na boj s terorizmom. Vyšetrovanie prípadu pokračuje, uviedla agentúra AP.

 

Podľa španielskych médií bola dnes dopoludnia v súvislosti s kauzou zadržaná ešte jedna podozrivá osoba.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies