Španielska polícia zadržala deväť podozrivých islamistov

NETKY.SK • 26 September 2014, 12:52 • 2 min
Španielska polícia zadržala deväť podozrivých islamistov

MADRID - Španielska a marocká polícia zadržala deväť osôb podozrivých z členstva v teroristickej bunke napojenej na radikálnu skupinu Islamský štát. V piatok o tom informovalo španielske ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Zadržaní patria ku skupine, ktorá sídli v španielskej africkej enkláve Melilla a v meste Nador v susednom Maroku. Jeden zo zatknutých je Španiel, ôsmi sú Maročania. Ministerstvo odmietlo poskytnúť ďalšie informácie pre pokračujúce vyšetrovanie.

 

Aj britská protiteroristická polícia zatkla vo štvrtok deväť mužov pre podozrenie z členstva v zakázaných organizáciách a z podpory terorizmu. V utorok zadržali ďalšie dve osoby. Zatknutí taktiež patria k bunke, ktorá sa hlási k Islamskému štátu. 

 

Spojené štáty vytvorili nedávno medzinárodnú koalíciu, ktorá letecky bojuje proti radikálnym islamistom v Iraku a Sýrii. Španielsko sa na týchto útokoch nezúčastňuje, no Islamský štát považuje za globálnu hrozbu. Británia sa po dnešnom rokovaní parlamentu s najväčšou pravdepodobnosťou ku koalícii pridá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies