Španielska polícia zadržala aktérov rozsiahleho korupčného škandálu

NETKY.SK • 28 Október 2014, 16:51 • 2 min
Španielska polícia zadržala aktérov rozsiahleho korupčného škandálu

MADRID - Španielska polícia v rámci vyšetrovania rozsiahleho korupčného škandálu zadržala 51 osôb, medzi ktorými podľa tamojších médií figurujú viacerí politici vládnucej Ľudovej strany (PP).

slovakia

left justify in out

O záťahu pod názvom Operación Púnica (Púnska operácia) v pondelok informovala protikorupčná prokuratúra v Madride, okrem oblasti okolo hlavného mesta sa však týkal aj regiónov Kastília-León, Murcia či Valencia. Stavebné a energetické podniky si podľa zverejneného vyhlásenia podplácaním členov tamojších zastupiteľstiev a štátnych úradníkov zabezpečili len za posledné dva roky zákazky v celkovej hodnote približne 250 miliónov eur.

 

Nemenovaný zdroj z prostredia španielskeho súdnictva prezradil, že jedným zo zadržaných je konzervatívny politik Francisco Granados, ktorý bol kedysi známy ako druhý najvyššie postavený predstaviteľ PP v madridskom regióne a osoba blízka premiérovi Marianovi Rajoyovi. Z postu v samospráve odstúpil vo februári po tom, ako vyšlo na povrch, že má niekoľko miliónov eur na konte vo Švajčiarsku. Španielske orgány v rámci operácie vydali povolenia na prehliadky stoviek objektov a podnikov a zmrazili tiež majetok viacerým osobám. Ide pritom len o jeden z početných korupčných škandálov, ktoré v posledných mesiacoch postihli hlavné politické strany v Španielsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies