Španielska polícia vykonáva v Alcanare kontrolované explózie

NETKY.SK • 19 August 2017, 12:07 • 2 min
Španielska polícia vykonáva v Alcanare kontrolované explózie

BARCELONA - Katalánska polícia dnes informovala, že vykonáva kontrolované explózie v meste, v ktorom extrémistická bunka plánovala útoky v Barcelone a v Cambrilse.

slovakia

left justify in out

Na Twitteri polícia upozornila obyvateľov Alcanaru, aby sa neznepokojovali detonáciami v meste, kde si extrémisti prenajali dom a využili ho na prípravu útokov.

 

Dom zničil v stredu výbuch, ku ktorému došlo očividne náhodou. Podľa polície táto explózia zabránila oveľa krvavejšiemu útoku s využitím výbušnín a páchatelia museli namiesto toho použiť autá.

 

Zástupcovia vlád Španielska a Katalánska sa dnes stretli, aby určili úroveň teroristickej hrozby v krajine. Po štvrtkových a piatkových útokoch, ktoré si vyžiadali 14 mŕtvych a viac ako 100 zranených, je teraz úroveň teroristickej hrozby na stupni štyri na päťstupňovej škále. Táto úroveň oprávňuje k nasadeniu príslušníkov armády, pripomína agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies