Španielska polícia spojila tri dodávky s teroristickými útokmi v Katalánsku

NETKY.SK • 20 August 2017, 14:53 • 2 min
Španielska polícia spojila tri dodávky s teroristickými útokmi v Katalánsku

BARCELONA - Španielska polícia spojila tri prenajaté dodávky s hľadaným Maročanom z islamistickej extrémistickej bunky, ktorá vykonala teroristické útoky v Barcelone a v neďalekom prímorskom letovisku Cambrils.

slovakia

left justify in out

Policajný predstaviteľ dnes uviedol, že všetky tri dodávky boli prenajaté s použitím kreditnej karty Younesa Abouyaaquouba, 22-ročného Maročana podozrivého z riadenia dodávky, ktorá na barcelonskej promenáde zabila 13 chodcov a zranila ďalších vyše 120. Je stále na slobode a polícia po ňom intenzívne pátra na severovýchode krajiny.

 

Policajný predstaviteľ, ktorý hovoril pod podmienku anonymity, ďalej povedal, že jedna z dodávok bola použitá pri barcelonskom útoku. Ďalšiu našli v meste Vic, 70 kilometrov severne od Barcelony na ceste do Ripollu, kde všetci hlavní podozriví žili. Tretiu našli v samotnom Rippole.

 

Polícia sa domnieva, že členovia bunky chceli naplniť vozidlá trhavinami s cieľom vykonať veľký útok. Plány sa však zmenili, keď v stredu došlo k výbuchu v jednom z domov v Alcanare, ktorý mohol podľa polície nastať pri domáckej výrobe výbušnín. Preto o deň neskôr použili pri útokoch dodávky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies