Španielska nákladná loď sa rozlomila pri náraze do hrádze

NETKY.SK • 5 Február 2014, 14:52 • 2 min
Španielska nákladná loď sa rozlomila pri náraze do hrádze

PARÍŽ - Španielska nákladná loď sa rozlomila na dve časti pri pláži na juhozápade Francúzska, keď dnes počas búrky narazila na pobrežnú hrádzu.

slovakia

left justify in out

Silný vietor totiž nebezpečne rozbúril hladinu Atlantického oceánu popri celom pobrežnom pásme západného Francúzska.
     
Informovali o tom miestne médiá, na ktoré sa odvolávali tlačové agentúry DPA a Reuters.
     
Nehoda sa stala v pobrežnom francúzskom meste Anglet, neďaleko mesta Biarritz, pri hraniciach so Španielskom. Videozáznam zverejnený na webovej stránke francúzskeho denníka Sud-Ouest zachytával rozlomenú loď vyplavenú na hrádzi a záchranný vrtuľník, ktorý lietal nad ňou.
     
Jeden člen posádky utrpel zranenia a do okolia unikla časť paliva, dodal denník na webe. Akcia zameraná na evakuáciu celej približne desaťčlennej posádky stále prebieha. Na mieste zasahujú dva vrtuľníky.
     
Plavidlo nazvané Luno neprevážalo v nákladnom priestore žiaden tovar a nehoda očividne nasledovala po probléme s motorom, keď loď vyplávala z prístavu. Smerovala do ďalšieho prístavu, kde mala posádka naložiť náklad, uviedla agentúra AP.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona