Španielska metropola Madrid je plná smetí a smradu: Pozrite si dôvod!

NETKY.SK • 14 November 2013, 09:12 • 2 min
Španielska metropola Madrid je plná smetí a smradu: Pozrite si dôvod!

MADRID - Radnica v španielskej metropole Madrid dala v stredu 48-hodinové ultimátum súkromným spoločnostiam, ktoré pre ňu odvážajú odpad, aby zabezpečili ukončenie štrajku svojich zamestnancov a začali opäť vykonávať svoju činnosť.

slovakia

left justify in out

Deväť dní trvajúci časovo neohraničený štrajk spôsobil hromadenie sa odpadu na madridských uliciach, informovala agentúra AP. Starostka Madridu Ana Botellaová vyhlásila, že mesto "už viac nemôže vyčkávať na dohodu firiem so zamestnancami". Odpadkové koše i väčšie zberné nádoby v celom meste sú preplnené, pričom sa okolo nich hromadí ďalší odpad spôsobujúci zápach.

Najvyššia predstaviteľka španielskej metropoly oznámila, že štrajk zatiaľ nedosiahol úroveň ohrozenia zdravia obyvateľstva, pričom však situáciu označila za "ďalej netolerovateľnú". Smetiari štrajkujú proti prepúšťaniu a znižovaniu miezd u svojich zamestnávateľov, ktorým podľa Botellaovej v prípade nečinnosti hrozí, že prídu o zmluvy s mestom, pričom služby za ne bude následne vykonávať štátom vlastnená odpadová spoločnosť Tragsa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona