Španielska liga obvinila Manchester City a PSG z porušovania finančného fair play

NETKY.SK • 16 Jún 2022, 16:42 • 2 min
Španielska liga obvinila Manchester City a PSG z porušovania finančného fair play

Futbalový svet momentálne sleduje spor zástupcov najvyššej španielskej súťaže a bohatých klubov z Manchesteru a Paríža. Dôvodom sú financie.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia La Ligy podali oficiálnu sťažnosť na Manchester City a Paris Saint Germain z dôvodu zlého hospodárenia a porušovania finančného fair play. Podľa agentúry Reuters bola sťažnosť na anglický klub podaná už v apríli, zatiaľ čo výhrady voči PSG získali oficiálnu podobu tento týždeň. 

 

 

V Španielsku vyvolalo negatívne reakcie predĺženie zmluvy s Kylianom Mbappém, ktorému jeho súčasný zamestnávateľ ponúkol lukratívny kontrakt, ktorý vo svete futbalu nemá obdoby. Francúzsky reprezentant mal podľa nepotvrdených informácií obdržať 300 miliónov eur ako podpisový bonus novej zmluvy s ročným čistým príjmom vo výške 100 miliónov eur, dokonca sa špekuluje o jeho vplyve v rámci výberu posíl a trénera PSG.

 

Mbappé bol už v útlom detstve fanúšikom Realu a práve kráľovský klub pre neho predstavoval vysnenú destináciu. Dvadsaťtriročný futbalista bol hlavným cieľom prezidenta Florentina Péreza, ktorý kvôli nemu dokonca v minulých sezónach upravil rozpočet a čerstvý majster Španielska nebol na prestupovom trhu príliš aktívny.

 

 

Prezident španielskej ligy Javier Tebas označil zmluvu za urážku futbalu. „Je škandalózne, že klub, ktorý v minulej sezóne oznámil stratu vo výške 220 miliónov eur a v minulých sezónach dohromady viac ako 700 miliónov eur, môže uzavrieť takúto dohodu.“

 

Sťažnosti zatiaľ smerovali na adresu Únie európskych futbalových asociácií (UEFA), Tebas však pohrozil, že je pripravený tento prípad riešiť aj na švajčiarskych a francúzskych súdoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies