Španielska hotelová sieť RIU Hotels uvažuje o odchode z Tuniska

NETKY.SK • 22 September 2015, 09:08 • 2 min
Španielska hotelová sieť RIU Hotels uvažuje o odchode z Tuniska

TUNIS - Španielska hotelová sieť RIU Hotels uvažuje o odchode z tuniského trhu. Dôvodom sú tohtoročné teroristické útoky, ktoré si vyžiadali 59 obetí a ťažko poškodili tuniský cestovný ruch. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť dnes oznámila, že rokuje s vlastníkmi deviatich nehnuteľností, ktoré v Tunisku prevádzkuje, o ich budúcnosti. Spoločnosť RIU Hotels prevádzkovala aj hotel Imperial Marhaba pri meste Sousse, kde v júni došlo k teroristickému útoku na hotelových hostí. Útok tuniského extrémistu si vyžiadal 37 obetí, z nich väčšina boli Briti. Tri mesiace predtým, v marci tohto roka, si teroristický útok na múzeum Bardo vyžiadal 22 obetí.

 

Tuniská federácia hotelov oznámila, že rozhodnutie spoločnosti RIU urýchlil fakt, že po útokoch je komplikované prilákať do krajiny dostatok turistov. Od útoku na hotel, ku ktorému došlo 26. júna, bolo v Tunisku z celkového počtu asi 600 zatvorených zhruba 50 hotelov.

 

Podľa ministerstva pre cestovný ruch klesol počet turistov v tomto roku asi o 20 % na približne 4 milióny. Ministerstvo predpokladá, že z celkového počtu okolo 400.000 pracovných miest, ktoré sú s cestovným ruchom prepojené, budú musieť zhruba 50.000 zrušiť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies