Španielska dominancia v Madride: Isco vstúpil medzi elitu

NETKY.SK • 3 September 2017, 11:22 • 2 min
Španielska dominancia v Madride: Isco vstúpil medzi elitu

MADRID - V sobotňajšom šlágri G-skupiny o postup na futbalový svetový šampionát do Ruska 2018 si Španielsko na Štadióne Santiaga Bernabeua v Madride hladko poradilo s Talianskom a priblížilo sa k priamej účasti.

slovakia

left justify in out

Domáce médiá velebili Isca, denník Marca po zápase napísal: "Rusko ISCOming".

 

Hráč Realu Madrid otvoril skóre už v trinástej minúte, keď talianskeho brankára Gianluigiho Buffona prekonal z priameho kopu strelou ponad múr. V druhom polčase sa presadil prízemnou strelou spoza šestnástky. "Som veľmi rád, že som mohol pomôcť tímu v tento špeciálny večer dvoma gólmi proti Taliansku na Bernabeu. Bol to perfektný večer, dokonalý zápas. Ukázali sme, že hráme ako tím a v sobotu sme to demonštrovali proti silnému súperovi," povedal Isco. Ten má na konte štyri góly v kvalifikácii a španielske médiá označili jeho výkon za magický. Podľa ich vyjadrení vstúpil sobotňajším večerom medzi súčasnú elitu svetového futbalu.

 

Taliansko utrpelo prvý neúspech v kvalifikácii MS po takmer trinástich rokoch. Predtým ho zdolalo Slovinsko v októbri 2004. Tento výsledok sa vyrovnal aj jeho najťažšej prehre v kvalifikačnom zápase, v roku 1957 utrpelo rovnakú prehru s Portugalskom. "Videli sme rozdiel v kvalite medzi oboma súpermi. Vystrelili sme na bránku jediný raz, David De Gea nemal absolútne žiadnu prácu," priznal tréner Talianska Gian Piero Ventura.

 

Španieli zápas absolútne ovládli a talianski fanúšikovia v jeho priebehu posmešne komentovali dej na sociálnych sieťach. "Ešte aj lavička Španielska naháňa hrôzu," znel jeden z príspevkov. Zápas sa vôbec nevydaril stredopoliarovi Marcovi Verrattimu, denník Corriere della Sera okomentoval jeho výkon ako "90 minút nočnej mory".

 

Tréner domácich Julen Lopetegui povolal do národného tímu po troch rokoch útočníka Davida Villu. Ten po prestupe do New York City v zámorskej Major League Soccer neveril, že by sa ešte mohol vrátiť do reprezentácie. V 90. minúte sa dostal na ihrisko za hrdinu večera Isca a obaja si vyslúžili obrovský aplauz. "Vždy som hovoril, že bude ťažké sa vrátiť, ale nikdy som nestratil ilúzie," povedal Villa. Búrlivé ovácie mal aj Andrés Iniesta, ktorý odohral 120. zápas v reprezentácii. Pri jeho striedaní v 72. minúte celý štadión povstal a vyprevadil ho do kabín potleskom. Jeho spoluhráčovi z FC Barcelona Gerardovi Piquému sa však po nedávnych vyjadreniach na adresu Realu Madrid ušiel piskot pri každom dotyku s loptou.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies