Španielom hrozí trest, ich fanúšikovia kričali politické heslá

NETKY.SK • 9 September 2018, 11:48 • 2 min
Španielom hrozí trest, ich fanúšikovia kričali politické heslá

LONDÝN - Španielskej futbalovej federácii hrozí finančný postih. Počas sobotňajšieho zápasu Ligy národov v londýnskom Wembley proti Anglicku (2:1) skandovali fanúšikovia hostí politické heslá - "Gibraltar Espaňol", teda "Gibraltár je španielsky".

slovakia

left justify in out

 

Španielsko sa dlhodobo snaží získať o Británie späť územie Gibraltáru, o ktoré prišlo Utrechtskou zmluvou v roku 1713. Teritórium leží na južnom cípe Španielska neďaleko Afriky a je zámorským územím Spojeného kráľovstva. Strategická poloha mu umožňuje kontrolovať Gibraltársku úžinu, spojenie medzi Stredozemným morom a Atlantikom.

V sektore hostí vo Wembley sedeli stovky fanúšikov Španielska a mnohí z nich približne od 75. minúty kričali heslá, žiadajúce pripojiť Gibraltár späť k Španielsku. Obe krajiny sa o územie dlhodobo sporia a z dôvodu napätia medzi nimi sa futbalové reprezentácie nemôžu stretnúť v jednej kvalifikačnej skupine MS alebo ME. Informovala agentúra AP.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona