Španielom a Belgičanom sa podarilo rozbiť gang pašerákov hašiša

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 07:49 • 2 min
Španielom a Belgičanom sa podarilo rozbiť gang pašerákov hašiša

MADRID/BRUSEL - Španielske a belgické protidrogové orgány odhalili gang pašerákov hašiša.

slovakia

left justify in out

Operácia pod krycím názvom Tunido/Boomerang trvala viac ako rok a viedla k zadržaniu 46 podozrivých a zhabaniu drog, finančnej hotovosti, rôznych dopravných prostriedkov a nehnuteľností v celkovej hodnote 13,75 milióna eur. Informovala o tom dnes európska policajná organizácia Europol.

Podľa nej sa pašeráci ukrývali za obchod s koženými výrobkami v juhošpanielskej Málage. Práve cez túto prevádzku prali prostredníctvom rôznych nastrčených firiem špinavé peniaze. Len za vlaňajšok to bolo viac ako 13 miliónov eur.

Zisk gangu z pašovania hašiša činil od roku 2007 okolo 50 miliónov eur. Skupina mala kontakty v Afrike, kde sa konope slúžiace ako surovina pre výrobu hašiša pestuje a spracúva. Nepredstavovalo tak pre ňu zrejme problém lodnou cestou prepravovať "tovar" z Maroka do Španielska, odkiaľ sa droga distribuovala do ďalších európskych štátov. Polícia podľa tlačovej agentúry APA zhabala okrem iného 5300 kilogramov hašiša, viac ako 225.230 eur v hotovosti, dve rybárske lode, 77 vozidiel, 20 budov a päť firiem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona