Španielka prirovnala Bacsinszkú k hyene z Osviečimu, kajala sa

NETKY.SK • 14 Október 2015, 09:20 • 2 min
Španielka prirovnala Bacsinszkú k hyene z Osviečimu, kajala sa

BRATISLAVA - Španielska tenisová publicistka Emilia Landaluceová zašla v obraznosti priďaleko a uvedomila si to prineskoro, potom sa verejne kajala.

slovakia

left justify in out

V referáte pre El Mundo o nedeľňajšom finále dvojhry žien v Pekingu prirovnala Švajčiarku Timeu Bacsinszkú k Irme Greseovej, ktorá si ako dozorkyňa v nacistických koncentračných táboroch krutosťou vyslúžila prezývku hyena z Osviečimu a po vojne povraz.

"Hrala tak brutálne, že nebolo ťažké - možno aj pre jej árijský výzor - predstaviť si ju ako Irmu Greseovú. Tá bola známa tým, že väzenkyne mučila až na smrť," napísala Landaluceová. Neskôr prostredníctvom svojho twitterového konta uviedla: "Milá Timi. Veľmi sa ospravedlňujem za komparáciu v mojom článku. Nebola vhodná, usilovala som sa o humorný kontext. Už sa mi to nestane."

Na text upozornil napríklad web 20min.ch. Bacsinszká v boji o titul v čínskej metropole nestačil na Španielku Garbine Muguruzovú-Blancovú (5:7, 4:6), ale v pondelok sa premiérovo v kariére ocitla v Top 10 svetového rebríčka WTA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies