Španieli v prípade obhajoby titulu so štedrým bonusom

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 11:43 • 2 min
Španieli v prípade obhajoby titulu so štedrým bonusom

RIO DE JANEIRO - Každý futbalista španielskej reprezentácie v prípade obhajoby titulu na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Brazílii dostane 720-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Dohodli sa na tom kapitán "La Furia Roja" Iker Casillas a jeho zástupca Xavi Hernández na stretnutí s generálnym sekretárom Kráľovskej španielskej futbalovej federácie (RFEF) Jorge Pérezom. Všetci hráči i každý člen realizačného tímu si polepšia o spomenutú sumu, ktorá je o 20 percent vyššia, akú zinkasovali za ich premiérový primát na svetovom šampionáte pred štyrmi rokmi v JAR a dvojnásobne prevyšuje financie, ktoré za titul dostanú Brazílčania či Nemci.

 

Domáci "kanárici" sa v prípade celkového prvenstva môžu tešiť na 330-tisíc eur a Nemci na 300-tisíc. "Španieli dostanú vyše dvojnásobok toho čo Nemci za prípadný triumf na MS. Sme dvakrát takí bohatí ako Nemecko?" napísal španielsky politik na Twitteri. "Pozeráme sa na to ako na investíciu. Podelíme sa s hráčmi o financie, ktoré dostaneme od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA)," vysvetlili z RFEF pre denník El País. 

 

FIFA dá víťaznému tímu 27 miliónov eur, čo je o 37 percent viac ako na minulom šampionáte v Afrike. V prípade Španielska jeho hráči dostanú aj bonus od sponzorov a partnerov národného tímu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies