Španieli sú odhodlaní, z dvoch zápasov berú len 6 bodov

NETKY.SK • 7 Október 2014, 09:41 • 2 min
Španieli sú odhodlaní, z dvoch zápasov berú len 6 bodov

MADRID - Španielska futbalová reprezentácia začala v pondelok podvečer prípravu na štvrtkový žilinský súboj kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 proti Slovensku.

slovakia

left justify in out

Španieli si rozložili tréningový stan vo futbalovom centre Ciudad del Fútbol na predmestí Madridu v Las Rozas. Tréner Vicente del Bosque musel ešte pred prvým tréningom urobiť menšiu zmenu v zostave, do súboja so Slovenskom nezasiahne obranca Realu Madrid Sergio Ramos, ktorý si poranil lýtkový sval, a v kádri ho nahradil Marco Bartra z FC Barcelona.

 

Del Bosque naordinoval v pondelok večer hráčom ľahký tréning. Niektoré opory, ktoré hrali zápasy ešte v nedeľu večer, sa pripravovali individuálne v posilňovni, zvyšok mužstva bol na ihrisku. Do Madridu prišiel vo veľmi dobrej forme Diego Costa z FC Chelsea. O nominácii rodeného Brazílčana viedli menší spor tréneri Del Bosque a José Mourinho, keďže hráč mal zdravotné problémy. Útočník je v tejto sezóne postrachom brankárov, v siedmich ligových dueloch za "The Blues" dal už deväť gólov. "Cítim sa dobre. Ak by som nebol v poriadku, potom by som neprišiel na zraz. Vždy chcem hrať, keď je príležitosť. Chcem tomuto mužstvu čo najviac pomôcť," povedal Diego Costa po príchode na zraz. Fanúšikovia Španielska budú od útočníka očakávať, že na trávniku bude veľmi nebezpečný a rozleptá obrany Slovenska i ďalšieho súpera Luxemburska. "Prišli sme z Chelsea aj s Cescom Fábregasom, veľmi dobre si rozumieme, darí sa nám. Teraz sme v inom mužstve, ale naše ciele sú jasné. Veľmi rád by som dal gól, ale nemôžem ho sľúbiť so stopercentnou istotou," vyhlásil Diego Costa. 

 

Španieli nepodceňujú svojich najbližších dvoch súperov v kvalifikácii o Euro 2016, ale z dvojzápasu chcú získať šesť bodov. "Plne sa koncentrujeme na súboje, chceme odohrať dobré stretnutia. Šesť bodov je dôležitých pre ďalší vývoj kvalifikácie," vyhlásil obranca Realu Madrid Dani Carvajal. 

 

Na debut v španielskej reprezentácii čaká útočník Rodrigo Moreno z FC Valencia, kde hosťuje z Benficy Lisabon. Dvadsaťtriročný rodák z brazílskeho Ria de Janeira, ktorý svoj talent už od tínedžerských čias rozvíjal v Galícii, v minulosti nastúpil za španielske národné tímy do 19, 20, 21 i 23 rokov. V drese dvadsaťjednotky dal v šestnástich súbojoch pätnásť gólov. "Darilo sa mi v tíme do 21 rokov a verím, že si strelecké kopačky prenesiem aj do A-mužstva. Veľmi túžim po reprezentačnej premiére. Teraz ju mám na dosah. Spoluhráč z Valencie Paco Alcácer mi povedal, že v reprezentácii je výborná partia. Chcem byť jej súčasťou," uviedol Rodrigo Moreno. Informácie zverejnili weby denníka Marca a Sefutbol.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona