Španieli sa obávajú kvality ihrísk na brazílskych štadiónoch

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 09:44 • 2 min
Španieli sa obávajú kvality ihrísk na brazílskych štadiónoch

CURITIBA - Španielski futbalisti sa obávajú nedostatočnej kvality ihrísk na brazílskych štadiónoch počas majstrovstiev sveta. Úradujúci šampióni Európy aj sveta sa domnievajú, že kvalita trávnikov môže negatívne ovplyvniť ich herný štýl na ceste za obhajobou titulu.

slovakia

left justify in out

Španieli často otvárajú tému kvality hracieho povrchu, ktorý výrazne ovplyvňuje ich štýl s častým držaním lopty a rýchlymi  krátkymi prihrávkami (pozn. tiqui-taca). Podľa španielskeho útočníka Diega Costu musia organizátori pred piatkovým zápasom s Holandskom ihrisko na štadióne Fonte Nova v Salvadore "dobre pripraviť a zavlažiť vodou". 

 

Na štadióne Arena da Amazonia v amazonskom Manause, kde je na programe v sobotu stretnutie Taliansko - Anglicko, je ihrisko také vyschnuté, že sú vidieť biele pásy. Tráva, ktorá sa používa na štadiónoch pre majstrovstvá sveta, kombinuje európske a juhoamerické semená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies