Španieli rozobrali Chorvátov,Dalič: Po prvom góle sme opustili systém

NETKY.SK • 12 September 2018, 11:14 • 2 min
Španieli rozobrali Chorvátov,Dalič: Po prvom góle sme opustili systém

ELCHE - Rekordným debaklom vstúpili do futbalovej Ligy národov vicemajstri sveta Chorváti. V Elche prehrali s domácim Španielskom 0:6, čo je ich najvyššia prehra v histórii.

slovakia

left justify in out

 Podľa trénera "šachovnicových" Zlatka Daliča musí jeho tím na potupnú prehru čím skôr zabudnúť a koncentrovať sa na ďalšie zápasy v 4. skupine A-divízie.

Chorváti v utorkovom šlágri LN ani zďaleka nepripomínali mužstvo, ktoré zažiarilo na MS v Rusku a získalo strieborné medaily. Okrem poltucta utrpeli aj ďalšiu nepríjemnú ranu, keď prišli o obrancu Šimeho Vrsaljka, ktorý odstúpil z hry už v 20. minúte pre zranenie kolena. "Prvých dvadsať minút sme hrali výborne, mali sme tri čisté šance, no po tejto fáze a zranení Vrsaljka sme sa z trávnika akoby vyparili. Neboli sme ani tieňom mužstva, ktoré hralo dovtedy," hodnotil stretnutie Dalič.

Španieli trhali defenzívu súpera na kusy, ničili ho kolmicami za obranu a dovolili si i odvážne kombinácie v šestnástke. Skóre otvoril v 24. minúte Saul Niguez, Marco Asensio zvýšil po vyše polhodine hry a onedlho sa po jeho strele odrazila lopta od brvna a chorvátskeho brankára Lovreho Kaliniča, ktorému pripísali vlastný gól. Španielsky gólostroj sa nezastavil ani po prestávke. V 49. minúte sa presadil Rodrigo, na 5:0 upravil hlavičkou kapitán Sergio Ramos a výsledok stanovil Isco.

Na jubilejný 100. duel v národnom drese tak nebude mať stredopoliar Ivan Rakitič dobré spomienky. Doteraz najvyššou pre Chorvátov bola prehra 1:5 na Wembley s Anglickom v roku 2009. "Chcel by som pogratulovať Španielom za ich výkon," citovala Daliča agentúra DPA. "Čo sa stalo, stalo sa. Prakticky všetky súperove šance sa skončili gólom v našej sieti. Po prvom inkasovanom góle sme stratili koncentráciu, snažili sa robiť veci rýchlejšie a vzdali sme sa celého nášho systému. To nie je riešenie proti Španielom, ktorí hrajú v domácom prostredí skvele a radi držia loptu. Po druhom góle sa zápas pre nás skončil. Je lepšie, že sa to stalo teraz, ako neskôr. Musíme sa pozrieť do zrkadla, čo sme urobili zle. Plač nám nepomôže, musíme sa snažiť zlepšiť," zdôraznil.

Luis Enrique môže hovoriť o vydarenom štarte na lavičke "Furie Roja". V dvoch zápasoch vyťažil tím pod jeho vedením dve víťazstvá a vedie tabuľku s plným počtom bodov a skóre 8:1. Tréner Španielska však brzdil eufóriu, podľa neho nebol ani utorkový zápas taký ľahký, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. "Súper nevyužil svoje šance, kým my áno. To, čo sa mi najviac páčilo z prvých dní pri reprezentačnom tíme, bol prístup mojich hráčov. Dnešok bol veľkolepý, ale hráči boli úžasný celý čas, čo ich trénujem," vyzdvihol nasadenie svojich zverencov. Bývalý kouč FC Barcelona do základnej jedenástky postavil šiestich hráčov Realu Madrid. Španielski fanúšikovia v závere duelu skandovali jeho meno, no Luis Enrique v pozápasovom hodnotení smeroval chvály na svojich hráčov. "Sú to oni, ktorí si zaslúžia potlesk a uznanie. To oni dokázali odpracovať náročnú robotu," dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona