Španieli chcú reparát, Čiľan Vidal trofej

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 11:47 • 2 min
Španieli chcú reparát, Čiľan Vidal trofej

RIO DE JANEIRO - Po "ponížení národa", ako nazvala španielska tlač piatkovú zdrvujúcu prehru futbalovej reprezentácie s Holandskom (1:5) na majstrovstvách sveta v Brazílii, má "La Furia Roja" nôž na krku.

slovakia

left justify in out

V stredajšom druhom vystúpení v základnej B-skupine proti Čile musia úradujúci svetoví i európski šampióni naplno bodovať, každé zaváhanie by pre Iniestu a spol. znamenalo katastrofálne následky a už len veľmi mizivú šancu na postup do osemfinále. "Prešiel určitý čas. Ja verím, že sme sa už spamätali zo šoku s Holandskom. Čakajú na nás ešte dva zápasy v skupine, ktoré musíme zvládnuť. Proti Čile i Austrálii to nebude ľahké, my však nemáme inú možnosť ako získať šesť bodov," citovala stránka fifa.com slová kormidelníka Španielska Vicenteho del Bosqua. Šeťdesiattriročný rodák zo Salamancy sa ešte krátko vrátil k blamáži s "oranjes" a poznamenal: "Prvý polčas proti Holanďanom bol v poriadku, viedli sme a hrali dobre. Zbabrali sme to po zmene strán. Hráči sú napriek všetkému dobre naladení."

 

Španieli nastúpia proti Čiľanom v Riu de Janeiro na slávnom štadióne Maracana, kde pred 64 rokmi na MS 1950 podľahli domácim Brazílčanom zahanbujúco 1:6. Vlani 1. júla "La Furia Roja" nestačila na "kanárikov" ani vo finále Pohára konfederácií FIFA: Španielsko prehralo tiež vysoko 0:3. "Maracana je mýtický štadión, má svoju históriu. Verím, že nám už bude priaznivo naklonená, obráti sa k nám tvárou a my v stredu uspejeme. Pred nami je jednoznačne imperatív víťazstva," skonštatoval stredopoliar španielskej reprezentácie Juan Mata, ktorý by pri predpokladaných zmenách v zostave mohol dostať príležitosť na trávniku. "Už si nemôžeme dovoliť zlyhanie. V stredu pôjdeme do toho naplno," burcuje krídelník Pedro Rodríguez, ktorý by mal podľa španielskych médií nahradiť v základnej jedenástke Davida Silvu. 

 

Čiľania sú v úplne inej pozícii ako Španieli. Juhoameričania na MS 2014 zvládli "povinnú jazdu" proti Austrálii a hoci príliš neoslnili, stačilo to na víťazstvo 3:1 a tri body do tabuľky B-skupiny. "Červení" rozhodli o triumfe už v úvodnej štvrťhodine, keď sa gólovo presadili útočník FC Barcelona Alexis Sánchez a stredopoliar brazílskeho Palmeirasu Jorge Valdívia. Prvý menovaný dokonale pozná španielsky futbal i protihráčov, keďže pôsobí v katalánskom klube. Jednou z najväčších opôr čilského mužstva je Arturo Vidal. Skúsený 27-ročný záložník Juventusu Turín pred stredajším duelom optimisticky poznamenal: "Dúfam, že proti Španielsku zahráme dobre. Ak by sme získali tri body, bolo by to skvelé. Chcem však uviesť veci na pravú mieru: my sme do Brazílie neprišli vyradiť Španielsko, ale vyhrať celý šampionát. Máme svoj herný štýl a budeme sa ho držať. Pokiaľ ide o môj zdravotný stav, koleno je v poriadku a môžem nastúpiť." 

 

Duel Španielsko - Čile sa hrá v stredu 18. júna o 21.00 h SELČ v Riu de Janeiro. Hlavným rozhodcom na štadióne Maracana bude Mark Geiger z USA, na čiarach mu budú pomáhať jeho krajan Mark Hurd a Kanaďan Joe Fletcher. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona