Španieli a Taliani úspešní na Balkáne, Piqué oznámil koniec

NETKY.SK • 10 Október 2016, 11:23 • 2 min
Španieli a Taliani úspešní na Balkáne, Piqué oznámil koniec

ŠKODRA/SKOPJE - Dvaja najväčší favoriti G-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na futbalové MS 2018 do Ruska, tímy Španielska a Talianska, získali v nedeľu dôležité víťazstvá na pôde balkánskych protivníkov.

slovakia

left justify in out

Zďaleka to však nemali jednoduché, o svojich triumfoch rozhodli až po zmene strán, ba Taliani dokonca v posledných sekundách zápasu.


Španieli zvíťazili v albánskej Škodre 2:0 vďaka presným zásahom legionárov z anglickej Premier League - Diega Costu z FC Chelsea a Nolita z Manchestru City. "Albánsko má dobrý tím a hráči úplne chápu, čo majú hrať," vyhlásil Nolito pre TVE, citoval ho aj portál denníka Marca. Niekdajší hráč Celty Vigo priznal, že bol nemilo prekvapený extra defenzívnym futbalom v podaní Albáncov, ocenil však skutočnosť, že "La Furia Roja" napokon našla spôsob, ako si zo Škodry odviezť tri body. "Keď jedenásť hráčov stojí hlboko pred vlastnou šestnástkou, nie je to ľahké, ale zvládli sme to a toto víťazstvo je pre nás cenné. Mnoho tímov to proti nám úplne uzavrie, musíme sa ich snažiť zdolať našou filozofiou," dodal Nolito.


Zápas poznačilo zranenie španielskeho kapitána Sergia Ramosa, ktorý pre problémy s kolenom bude nútene pauzovať približne štyri týždne. "Trávnik nebol najlepší. Zranenie Ramosa ma mrzí. Dúfam, že to nebude nič vážne," doplnil Nolito. Po stretnutí sa veľa rozprávalo aj o druhom španielskom stopérovi Piquém. Hráč FC Barcelona vyhlásil, že MS 2018 budú jeho posledným vystúpením v najcennejšom drese. "Šampionát v Rusku bude mojou rozlúčkou s reprezentačným tímom. Veľa som o tom premýšľal, nerozhodol som sa v tejto chvíli," povedal Piqué podľa webu marca.com. Španielsky kormidelník Julen Lopetegui prijal túto správu s pokojom. "Počkajme, kým sa prach usadí, a nerobme unáhlené závery," skonštatoval 50-ročný niekdajší brankár, účastník MS 1994. "Albánsko je doma nepríjemné. Veľa tímov si na ich pôde ani nevypracuje šancu. My sme boli dostatočne trpezliví. Počkali sme si na našu chvíľu a tá napokon prišla. Cieľom bolo vyhrať, myslím si, že sme odohrali veľmi dobrý zápas," dodal Lopetegui.


Taliani zdolali v Skopje húževnatých Macedóncov 3:2, hoci ešte štvrťhodinu pred koncom zaostávali 1:2. Zabralo však duo Antonio Candreva - Ciro Immobile a gólové dvojbalenie druhého menovaného napokon prinieslo zvrat v stretnutí a šťastný koniec pre mužstvo z Apeninského polostrova. Lodivod "azúrovej squadry" Gian Piero Ventura ocenil u svojich hráčov bojovného ducha a verí, že mladí hráči sa poučia z vlastných chýb. "Približne 90 % našich chýb vyplynulo z nedostatku skúseností. Keď máte na ihrisku veľa mladých hráčov, musíte byť trpezliví. Počas duelu bolo v našich radoch 10-15 minút zmätku, ale na konci sme ukázali veľký charakter. Dali sme sa dohromady a strhli víťazstvo na našu stranu. Bol to ďalší dôkaz toho, že spolu sme schopní dosiahnuť niečo veľké," povedal Ventura podľa portálu soccerway.com. Španieli a Taliani majú po troch zápasoch zhodný počet 7 bodov, Španieli okupujú líderský post zásluhou lepšieho skóre.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies