Španiel Villar sa vzdal kandidatúry na post prezidenta UEFA

NETKY.SK • 7 September 2016, 08:35 • 2 min
Španiel Villar sa vzdal kandidatúry na post prezidenta UEFA

MADRID - Španiel Angel Maria Villar odstúpil z boja o post prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA), informovala v utorok agentúra AP. O post nástupcu Francúza Michela Platiniho sa tak pobije len duo Aleksander Čeferin zo Slovinska a Holanďan Micheal van Praag.

slovakia

left justify in out

Villar v oficiálnom stanovisku uviedol, že "sa po dôkladnom zvážení rozhodol stiahnuť kandidatúru". Dlhoročný funkcionár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a viceprezident UEFA nemal v porovnaní s konkurentmi veľkú podporu. Teraz sa sústredí na znovuzvolenie na post hlavy španielskej federácie, ktorú vedie už 28 rokov.

 

Delegáti 55 členských krajín UEFA o nástupcovi Platiniho rozhodnú na kongrese 14. septembra v Aténach. Platiniho uznala etická komisia FIFA aj medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) za vinného z korupcie. Nový prezident UEFA dokončí tretie štvorročné Platiniho funkčné obdobie, ktoré skončí začiatkom roka 2019.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies