Španiel Bernat za 10 miliónov eur do Bayernu Mníchov

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 12:25 • 2 min
Španiel Bernat za 10 miliónov eur do Bayernu Mníchov

MNÍCHOV - Vedenie úradujúceho nemeckého futbalového majstra Bayernu Mníchov za 10 miliónov eur angažovalo do svojich radov španielskeho mládežníckeho reprezentanta Juana Bernata.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný rodák z mestečka Cullera (nar. 1. marca 1993) podpísal kontrakt na päť rokov - do leta 2019. Ľavý obranca či krídelník naposledy pôsobil v domovskom FC Valencia, za seniorský tím "netopierov" odohral od roku 2011 dovedna 51 duelov a strelil jeden gól.

 

"Juan je veľmi talentovaný mladý hráč, ktorého sme sledovali už dlhší čas. Som presvedčený, že sme urobili výbornú investíciu do budúcnosti. Ide o veľmi rýchleho futbalistu s neuveriteľným ťahom na bránku súpera. Navyše má vysokú úspešnosť v osobných súbojoch," citoval oficiálny web Európskej futbalovej únie UEFA pochvalné slová športového riaditeľa Bayernu Matthiasa Sammera na adresu novej akvizície bavorského mužstva. 

 

"Bayern patrí k najväčším a najznámejším futbalovým klubom na svete. Mám nesmiernu radosť z toho, že si zahrám po boku takých hráčov, ako sú Lahm, Neuer, Schweinsteiger, Robben či Ribéry. Navyše trénerom je môj krajan Josep Guardiola," vyjadril sa v superlatívoch o novom pôsobisku Bernat, ktorý bol členom španielskej reprezentácie do 19 rokov a získal s ňou prvenstvo na ME 2012 tejto vekovej kategórie v Estónsku. 

 

Juan Bernat posilnil obranné rady mníchovského tímu, z ktorého po ôsmich rokoch odchádza stopér Daniel van Buyten. Tridsaťšesťročnému belgickému reprezentantovi sa v lete skončila zmluva s Bayernom a vedenie nemeckého klubu ju už nepredĺžilo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona