Spálili ste sa? Toto vám pomôže

NETKY.SK • 15 Júl 2017, 08:24 • 2 min
Spálili ste sa? Toto vám pomôže

BRATISLAVA - V lete čas beží tak nejako inak. Zase ste sa začítali do knihy a zabudli sa natrieť opaľovacím krémom? Klasika. Síce viete, ako príbeh skončil, ale kvôli tej troške napätia máte vzhľad červeného indiána. Čo teraz? Paniku si nechajte na inokedy. Týchto päť pomocníkov z kuchyne odvráti katastrofu.

slovakia

left justify in out

Uhorka

Záchranné lano číslo jedna? Šalátová uhorka. Perfektne vám poslúži ako príjemný, chladivý obklad. Obsahuje veľké množstvo horčíka a draslíka a to je vec, ktorú teraz potrebujete. Máte dve varianty, ako ju aplikovať. Buď ju nastrúhajte a zmiešajte s bielym jogurtom, alebo sa prikryte nakrájanými plátkami. Tá úľava je jednoducho božská.

 

obrazok

 

Zemiak

Pôvodne príloha, teraz niečo ako plavčík v červených trenírkach. Čarovná zložka zemiakov? Predsa škrob. Aj ten si so spálenú kožou bude notovať. Ako v prípade uhorky ju môžete na seba len tak naskladať (olúpanú, nastrúhanú, ale hlavne surovú). Po chvíľke pôsobenia umyte vodou. Už nebudete vyzerať ako paradajka a večer sa dokonca vyspíte. Tomu sa hovorí dobrý koniec.

 

obrazok

 

Jahody

Jahody majú v sebe látku zvanú tanín a tá s horením pleti zatočí, ako najlepšie vie. Návod na super voňavý obklad? Poriadne roztlačiť pár jahôd a potrieť ohnivé územie. Nechať pôsobiť zhruba desať minút, zmyť vlažnou vodou. Hotovo.

 

obrazok

 

Med

Pohár s týmto prírodným pokladom má doma predsa každý. Už v starom Egypte ho považovali za nepostrádateľnú vec. Boli to práve Egypťania, ktorí ho začali ako prvý používať pri každej popálenine. Zistili, že účinkuje veľmi rýchlo a funguje dokonca lepšie ako väčšina špeciálnych krémov. Takže nie je čo riešiť. Namazať a neujedat. A hlavne nezaspať, nemuseli by ste sa potom odlepiť z gauča.

 

obrazok

 

Aloe vera

Okrem iného sú v tomto poklade schované aktívne látky, ktoré sakramentsky rýchlo popoženú hojenie a mierne sčervenanie. Stačí len odrezať kus listu a vymačkať hustý gél. Ten sa používa niekoľkokrát denne tam, kde vás slniečko zasiahlo najviac. A je po probléme. Aspoň po tomto.

 

obrazok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies