Béla
Bugár

Zuzana
Čapútová

Eduard
Chmelár

Štefan
Harabin

Marian
Kotleba

Milan
Krajniak

František
Mikloško

Rober
Mistrík

Róber
Švec

Bohumila
Tauchmannová

Juraj
Zábojník

Maroš
Šefčovič

Ivan
Zuzula

Jozef
Menyhárt

Martin
Daňo
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
20. feb. 2019Lívia
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Špaldovníčky
Špaldovníčky
05.12.2018 12:00 Gurmán
Špaldovníčky bez cukru: Vláčne vianočné medovníčky zo zdravej špaldovej múky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
05.12.2018 12:00 Gurmán

Špaldovníčky bez cukru: Vláčne vianočné medovníčky zo zdravej špaldovej múky



Špaldovníčky je názov ako stvorený pre medovníčky, bez ktorých by snáď ani Vianoce neboli Vianocami. Recept je zo špaldovej múky a je bez cukru, čo je ďalšie plus.


Suroviny:

 

600 g múka hladká špaldová celozrná
150 g maslo
3 PL med
4 PL stévia - prášok (je však možné nahradiť cukrom, medom...)
2 ČL sóda bikarbóna alebo prášok do pečiva
1 dl voda teplá
0,5 dl olej olivový
50 g orechy mleté
2 ks vajíčka
1 PL korenie perníkové
2 ČL škorica mletá
kôra pomarančová

 

Postup prípravy:

 

1. Do múky pridáme stéviu v prášku. Med s maslom zohrejeme vo vode a pridáme k múke. Do múky pridáme všetko ostatné a to olivový olej, vajíčka, perníkové korenie, sódu bikarbónu, škoricu, mleté orechy a pomarančovú kôru Zmes vymiešame na cesto a dáme do chladničky na približne 12 hodín.

 

2. Cesto po vybratí z chladničky opäť premiesine a vyvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme podľa vkusu od geometrických útvarov, až po anjeliky s trúbkou :D. Pred pečením špaldovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vyšlo mi 5 plechov.

 

 

3. Rúru vyhrejeme na 190 stupňov. Perníčky sú hneď hotové, preto ich pečieme len krátko, približne, 7 minút, kým nezačnú hnednúť a mať zlatistú farbu. Perníčky dáme do krabice alebo nádoby s rozpoleným jabĺčkom aby nám pekne zmäkli.



reklama


Zdroj: netky BL

Foto:  netky BL



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok