Špagetový týždeň

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 9:0 • 2 min
Špagetový týždeň

BRATISLAVA - Jedno z najobľúbenejších jedál môže mať mnoho podôb. Špagety sú synonymom talianskej kuchyne a majú toľko podôb, že by ste ich mohli jesť každý deň a stále sa nimi neprejete.

slovakia

left justify in out

Jarné fitness špagety

 

Potrebné suroviny: celozrnné špagety, nízkotučný hrudkovitý tvaroh, kuraciu šunku, konzervu kukurice, paradajky, jarnú ciľuľku, čierne korenie, soľ

 

Príprava receptu: Špagety dáme variť do hrnca s vriacou osolenou vodou na 10-12 minút. Varte ich tak, aby boli al dente, budú mať nižší glykemický index vďaka čomu prispejú k štíhlej línií. V miske zmiešajte tvaroh s čiernym korením, štipkou soli a nakrájanou jarnou cibuľkou. Nakrájajte šunku, paradajky a nasekajte aj zelené cíbiky z jarnej cibuľky. Na tanier si naberte špagety, premiešajte s tvarohom a navrch pridajte, šunku, kukuricu, paradajku a cíbiky.

 

obrazok

 

Pražené špagety s kuracím mäsom

 

Potrebné suroviny: 3/4 balíka špagiet, 2 kuracie prsia, 1 pór, 1 mrazená čínska zeleninová zmes, 2 vajíčka, 2 mrkvy, sójová omáčka klasik, sójová omáčka sladká, kari korenie, čínske korenie, soľ, vegeta, chilli omáčka

 

Príprava receptu: Kuracie prsia nakrájame na rezance, pokvapkáme sójovými omáčkami a ochutíme kari korením a  vegetou. Necháme marinovať caa 30 min. Pór si nakrájame na kolieska, dáme osmažiť na troške oleja, potom pridáme namarinované kuracie mäso a najskôr prudšie opekáme /všetko bez pokrievky/ a potom stíšime oheň a restujeme asi 15 min. Pridáme mrkvu nakrájanú na tenučké dlhé pásiky a prepláchnutú čínsku zeleninovú zmes. Medzitým si uvaríme špagety v osolenej vode s kvapkou oleja. Keď už máme zeleninku orestovanú do chrumkava pridáme odkvapané špagety, ochutíme čínskym korením, vegetou, soľou, chilli omáčkou a podľa potreby sójovou omáčkou klasik, všetko spolu riadne premiešame, prehrejeme, poopekáme...Nakoniec do celej masy rozklepneme 2 vajíčka a premiešame, aby sa vajíčka tepelne upravili.

 

obrazok

 

Ružové špagety

 

Potrebné suroviny: špagety, krabie tyčinky alebo krevety, jarná cibuľka, maslo, olej, cesnak, 1 veľky paradajkový pretlak,1 šľahačková smotana, kukurica, petržlenová vňať, bazalka, soľ, korenie, tvrdý syr

 

Príprava receptu: Špagety si dáme variť do osolenej vody, zatiaľ si rozpustíme na panvičke kúsok masla a trošku oleja. Pridáme nakrajanú jarnú cibuľku a cesnak, chvíľku orestujeme a pridáme pretlak, kukuricu, krabie tyčinky a premiešame. Nakoniec zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme bylinkami, soľou a korením. Uvarené špagety scedíme (nepreplachujeme vodou ) a premiešame s omačkou. Na tanieri posypeme strúhaným syrom.

 

obrazok

 

Špagety Carbonara

 

Potrebné suroviny: špagety, slanina, smotana na šľahanie, 2 vajíčka, parmezán (nemal by sa používať iný syr), soľ na ochutenie

 

Príprava receptu: Kým sa špagety uvaria, pripravíme si omáčku. Zmiešame sladkú smotanu, vajíčka, nastrúhaný parmezán a pridáme tr ocha soli.Na panvici si opražíme slaninku. Keď máme špagety uvarené, troška ich osmažíme na panvici ešte spolu so slaninkou, po chvíli pridáme aj omáčku. Miešame kým nám omáčka ,,nezhrudkatie". Nakoniec môžeme ešte hotové špagety posypať parmezánom.


obrazok

 

Špagety s citrónom a so šunkou

 

Potrebné suroviny: 360g špagiet, 100g chudšej šunky vcelku, 200ml smotany na šľahanie, 60g masla, 2PL olivového oleja,1 citrón, trocha soli, štipka bieleho korenia, zväzok petržlenovej vňate /nemusí byť/, 2PL parmezánu

 

Príprava receptu: Vo väčšom hrnci dáme variť vodu na špagety. Medzitým si rozpustíme maslo a spolu s olivovým olejom ho zahrejeme. Šunku nakrájame na kocky a na masle s olejom osmažíme. Zalejeme smotanou, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a na miernom ohni povaríme asi 5 minút. Osolíme a okoreníme. Vodu na špagety osolíme a špagety varíme do polomäkka. Keď budú hotové, odoberieme si za naberačku vody, ktorú si odložíme a špagety zlejeme, ale nepreplachujeme studenou vodou. Vložíme ich do hrnca, kde sa nám varila omáčka, na silnom ohni spolu s omáčkou a vodou, ktorú sme si odobrali, chvíľu povaríme a odstavíme. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným parmezánom.

 

obrazok

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona