Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
17. okt. 2018Hedviga
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
09.04.2018 09:00 Gurmán
Špagetový týždeň
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
09.04.2018 09:00 Gurmán

Špagetový týždeň



BRATISLAVA - Jedno z najobľúbenejších jedál môže mať mnoho podôb. Špagety sú synonymom talianskej kuchyne a majú toľko podôb, že by ste ich mohli jesť každý deň a stále sa nimi neprejete.


Jarné fitness špagety

 

Potrebné suroviny: celozrnné špagety, nízkotučný hrudkovitý tvaroh, kuraciu šunku, konzervu kukurice, paradajky, jarnú ciľuľku, čierne korenie, soľ

 

Príprava receptu: Špagety dáme variť do hrnca s vriacou osolenou vodou na 10-12 minút. Varte ich tak, aby boli al dente, budú mať nižší glykemický index vďaka čomu prispejú k štíhlej línií. V miske zmiešajte tvaroh s čiernym korením, štipkou soli a nakrájanou jarnou cibuľkou. Nakrájajte šunku, paradajky a nasekajte aj zelené cíbiky z jarnej cibuľky. Na tanier si naberte špagety, premiešajte s tvarohom a navrch pridajte, šunku, kukuricu, paradajku a cíbiky.

 

 

Pražené špagety s kuracím mäsom

 

Potrebné suroviny: 3/4 balíka špagiet, 2 kuracie prsia, 1 pór, 1 mrazená čínska zeleninová zmes, 2 vajíčka, 2 mrkvy, sójová omáčka klasik, sójová omáčka sladká, kari korenie, čínske korenie, soľ, vegeta, chilli omáčka

 

Príprava receptu: Kuracie prsia nakrájame na rezance, pokvapkáme sójovými omáčkami a ochutíme kari korením a  vegetou. Necháme marinovať caa 30 min. Pór si nakrájame na kolieska, dáme osmažiť na troške oleja, potom pridáme namarinované kuracie mäso a najskôr prudšie opekáme /všetko bez pokrievky/ a potom stíšime oheň a restujeme asi 15 min. Pridáme mrkvu nakrájanú na tenučké dlhé pásiky a prepláchnutú čínsku zeleninovú zmes. Medzitým si uvaríme špagety v osolenej vode s kvapkou oleja. Keď už máme zeleninku orestovanú do chrumkava pridáme odkvapané špagety, ochutíme čínskym korením, vegetou, soľou, chilli omáčkou a podľa potreby sójovou omáčkou klasik, všetko spolu riadne premiešame, prehrejeme, poopekáme...Nakoniec do celej masy rozklepneme 2 vajíčka a premiešame, aby sa vajíčka tepelne upravili.

 

 

Ružové špagety

 

Potrebné suroviny: špagety, krabie tyčinky alebo krevety, jarná cibuľka, maslo, olej, cesnak, 1 veľky paradajkový pretlak,1 šľahačková smotana, kukurica, petržlenová vňať, bazalka, soľ, korenie, tvrdý syr

 

Príprava receptu: Špagety si dáme variť do osolenej vody, zatiaľ si rozpustíme na panvičke kúsok masla a trošku oleja. Pridáme nakrajanú jarnú cibuľku a cesnak, chvíľku orestujeme a pridáme pretlak, kukuricu, krabie tyčinky a premiešame. Nakoniec zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme bylinkami, soľou a korením. Uvarené špagety scedíme (nepreplachujeme vodou ) a premiešame s omačkou. Na tanieri posypeme strúhaným syrom.

 

 

Špagety Carbonara

 

Potrebné suroviny: špagety, slanina, smotana na šľahanie, 2 vajíčka, parmezán (nemal by sa používať iný syr), soľ na ochutenie

 

Príprava receptu: Kým sa špagety uvaria, pripravíme si omáčku. Zmiešame sladkú smotanu, vajíčka, nastrúhaný parmezán a pridáme tr ocha soli.Na panvici si opražíme slaninku. Keď máme špagety uvarené, troška ich osmažíme na panvici ešte spolu so slaninkou, po chvíli pridáme aj omáčku. Miešame kým nám omáčka ,,nezhrudkatie". Nakoniec môžeme ešte hotové špagety posypať parmezánom.


 

Špagety s citrónom a so šunkou

 

Potrebné suroviny: 360g špagiet, 100g chudšej šunky vcelku, 200ml smotany na šľahanie, 60g masla, 2PL olivového oleja,1 citrón, trocha soli, štipka bieleho korenia, zväzok petržlenovej vňate /nemusí byť/, 2PL parmezánu

 

Príprava receptu: Vo väčšom hrnci dáme variť vodu na špagety. Medzitým si rozpustíme maslo a spolu s olivovým olejom ho zahrejeme. Šunku nakrájame na kocky a na masle s olejom osmažíme. Zalejeme smotanou, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a na miernom ohni povaríme asi 5 minút. Osolíme a okoreníme. Vodu na špagety osolíme a špagety varíme do polomäkka. Keď budú hotové, odoberieme si za naberačku vody, ktorú si odložíme a špagety zlejeme, ale nepreplachujeme studenou vodou. Vložíme ich do hrnca, kde sa nám varila omáčka, na silnom ohni spolu s omáčkou a vodou, ktorú sme si odobrali, chvíľu povaríme a odstavíme. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným parmezánom.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



reklama


Zdroj: netky JH

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok