SP: Žampa po sezónnom maxime: Fakt, dal som konečne moju jazdu

NETKY.SK • 4 Marec 2018, 10:01 • 2 min
SP: Žampa po sezónnom maxime: Fakt, dal som konečne moju jazdu

KRAJNSKA GORA - Slovenský lyžiar Adam Žampa obsadil v sobotňajších pretekoch Svetového pohára v obrovskom slalome v slovinskej Krajnskej Gore 15. miesto.

slovakia

left justify in out

Bol to pre neho najlepší výsledok v sezóne, katapultoval ho naň druhý najrýchlejší čas v 2. kole.

 

"Bolo to super. Pätnáste miesto v obráku v Krajnskej Gore je perfektné. Ešte viac ma teší to, že som v 2. kole urobil druhý najrýchlejší čas. V 1. kole som urobil obrovskú chybu a so šťastím som postúpil do druhého. Vedel som ale, že lyžujem dobre, a že mám na to urobiť dobrý výsledok. V 2. kole mi jazda vyšla od štartu až do cieľa. Fakt, dal som konečne moju jazdu a 15. miesto je tohtoročné maximum. Som zato veľmi šťastný," zhodnotil 27-ročný slovenský reprezentant.

 

Ten sa ako jeden z mála štartujúcich v druhom kole skvele vyrovnal s kľúčovou pasážou pred tretím medzičasom. Prechod do zatvoreného oblúku vyžadoval menej agresívny a širší nájazd, čo slovenský zjazdár zvládol na jednotku. Väčšina pretekárov vletela do tejto bránky príliš priamo a nepokojné povrchové vlnky im lyže zviezli hlboko nad ďalšiu bránku a keďže nasledoval menej strmý úsek, stratili tam desiatky desatín, ba až celé sekundy.

 

"Pravdu povediac, nepamätám si takto náročný obrák. V 1. kole vypadlo strašne veľa ľudí a podmienky, čo sa týka snehu boli veľmi ťažké, bolo to veľmi ľadové a veľmi rozbité. To isté sa ukázalo aj v 2. kole. Je až neskutočné, ako Marcel Hirscher môže ísť aj v takom rozbitom tak neuveriteľne rýchlo," povedal Žampa na adresu víťazného Rakúšana, ktorý v predstihu ovládol celkovú klasifikáciu tejto disciplíny. V nedeľu bol v slovinskom dejisku na programe slalom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona