SP: Švédskej reprezentácii budú radiť tri veľké hokejové osobnosti

NETKY.SK • 26 August 2015, 12:57 • 2 min
SP: Švédskej reprezentácii budú radiť tri veľké hokejové osobnosti

ŠTOKHOLM - Švédska hokejová reprezentácia bude mať na Svetovom pohári 2016 v úlohe poradcov tri veľké hokejové osobnosti. Budú nimi bývalé hviezdy NHL Nicklas Lidström, Daniel Alfredsson a Mats Sundin.

slovakia

left justify in out

Obnovený turnaj sa uskutoční od 16. septembra do 1. októbra budúceho roka v Toronte a Švédsko má na ňom istý štart. "Tri korunky" na Svetovom pohári povedie ako hlavný tréner Rikard Grönborg, ktorý vo funkcii nahradí Pära Maartsa. Jeho asistentmi budú Peter Popovic a Johan Garpenlöv.

 

Informovali o tom webstránky zámorskej NHL a Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Grönborg bol asistentom trénera na ZOH v Soči 2014, kde severania vybojovali striebro. Momentálne vedie švédsku juniorskú reprezentáciu.

 

Legendárneho Lidströma uvedú 9. novembra v Toronte do Siene slávy NHL. Celú profiligovú kariéru strávil v Detroite, v ktorom počas 20 sezón získal štyrikrát Stanleyho pohár a sedem Norrisových trofejí pre najlepšieho beka súťaže. "Červené krídla" priviedol v roku 2008 k titulu ako vôbec prvý európsky kapitán.

 

Alfredsson zasvätil prakticky celú kariéru Ottawe, za tím z hlavného mesta Kanady odohral 1178 zápasov so ziskom 1108 bodov (426+682). Počas 17 sezón ho raz doviedol do finále Stanley Cupu (2007), posledný ročník strávil v Detroite. Sundin absolvoval v NHL 18 sezón v dresoch Quebecu, Toronta a Vancouveru, v 1346 dueloch si pripísal 564 gólov a 1349 bodov. Všetky tri legendy spoločne doviedli Švédsko k olympijskému zlatu v Turíne 2006.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies