S&P potvrdila Nemecku najvyšší rating AAA

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 10:02 • 2 min
S&P potvrdila Nemecku najvyšší rating AAA

BERLÍN - Ratingová agentúra Standard & Poor's (S&P) dnes potvrdila Nemecku najvyššiu ratingovú známku AAA. Nemecko totiž dokázalo, že je schopné absorbovať veľké finančné aj ekonomické otrasy. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

S&P vo svojej správe zároveň uviedla, že výhľad ratingu dlhodobých záväzkov Nemecka zostáva stabilný. To odráža jej názor, že Nemecko dokáže aj naďalej odolávať prípadným otrasom v ekonomike aj na finančných trhoch.

S&P odhaduje, že nemecká ekonomika si v strednodobom časovom horizonte udrží stabilný rast. Konkrétnejšie, tempo rastu hrubého domáceho produktu (HDP krajiny sa v rokoch 2013-2016 bude pohybovať okolo úrovne 1 %. A štátny dlh Nemecka postupne klesne z očakávaných 78 % HDP v tomto roku na 73 % v roku 2016.

Agentúra ale zároveň upozornila, že prípadné ďalšie prehĺbenie a predĺženie krízy v eurozóne môže zasiahnuť aj nemeckú ekonomiku, ktorá je najväčšia v eurozóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona