SOZ navrhuje nemocniciam navýšiť platy zamestnancom

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 10:48 • 2 min
SOZ navrhuje nemocniciam navýšiť platy zamestnancom

BRATISLAVA - Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZ) žiada od nemocníc ďalšie navýšenie miezd zamestnancov. Jednotlivým asociáciám, v ktorých sú nemocnice združené už zaslal návrh dodatku ku kolektívnej zmluve vyššieho stupňa (KZVS). Agentúru SITA o tom informoval predseda SOZ Anton Szalay.

slovakia

left justify in out

V malých a stredných nemocniciach navrhujú odborári zvýšiť základnú zložku mzdy každému zamestnancovi o 15 % a to od prvého júla tohto roka. K rovnakého dátumu navrhuje SOZ rast platov aj vo veľkých nemocniciach, ktoré sú koncovými zdravotníckymi zariadeniami, avšak v tomto prípade o 12 percent. "Očakávame ich stanoviská a návrh termínov rokovaní začiatkom júna 2013," uviedol Szalay. 

Odborárom sa len koncom marca tohto roka podarilo dohodnúť na KZVS s Asociáciou nemocníc Slovenska, pod ktorú spadajú menšie a stredné nemocnice. Rokovania sa tiahli dva a pol roka. Ich výsledkom bola dohoda na raste základnej zložky mzdy zamestnancov od prvého marca aspoň o 5 percent. "Na základe informácií zo základných organizácií nemôžeme konštatovať, že by to neplnili. Je na našich členoch a zamestnancoch, aby nám dali signál pre rokovanie, ak majú problém s plnením,“ informoval predseda SOZ o dodržiavaní KZVS so strany asociácie. 
Fakultné nemocnice na základe dohody so SOZ upravovali mzdy svojim zamestnancom smerom vyššie naposledy v júli minulého roka. Platy rástli o 8 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies