Sovy dolietali, masovo putujú do klietok kvôli popularite Harryho Pottera

NETKY.SK • 18 Október 2017, 06:00 • 2 min
Sovy dolietali, masovo putujú do klietok kvôli popularite Harryho Pottera

„Voľný ako vták“, to už nie je úplne pravda. Ľudia majú totiž zvláštnu vlastnosť, to čo sa im páči, chcú osobne väzniť v klietke. Ideálne čo najmenšej, aby im v obývačke nezaberala veľa miesta...

slovakia

left justify in out

Príbehy na filmových plátnach sa striedajú a rovnako s nimi aj trendy v uväzňovaní zvierat. Nedávno to boli rybky klauna očkatého, ktoré masovo končili v akváriách pre rozprávku Nemo.

 

Podobnú slávu „si užili“ aj psy plemena Akita Inu (film Hačiko) či husky (seriál Game of Thrones), z ktorých mnohí po pár dňoch skončili na ulici. Rybky zase v záchode.

 

img

Film o Hačikovi spustil na Slovensku psie šialenstvo: Treba si to dobre premyslieť!

 

Teraz prišli rad na sovy. Prečo doma nemať sovu, keď ju mal aj Harry Potter?

 

img

 

Od uvedenia indonézskeho prekladu knižnej série v roku 2000 sa v krajine dopyt po sovách niekoľkonásobne zvýšil. Ide o desaťtisíce jedincov. Mnohí si ich aj nelegálne lovia v prírode. 

 

Výskumníci z Oxfordskej univerzity odbornou štúdiou dokázali, že medzi potterovskou ságou a nelegálnym zabíjaním sov existuje priama súvislosť.

 

Aké zviera to bude nabudúce?  

 

img

Foto: Pixabay



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies