SOV spustil novú aplikáciu pre mobilné zariadenia

NETKY.SK • 15 August 2014, 14:49 • 2 min
SOV spustil novú aplikáciu pre mobilné zariadenia

BRATISLAVA - Deň pred začiatkom II. olympijských hier mládeže (OHM) v čínskom Nankingu (16. – 28. augusta 2014) spustil Slovenský olympijský výbor (SOV) novú aplikáciu určenú pre mobilné zariadenia.

slovakia

left justify in out

Aplikácia nesie názov SOV s podtitulom Slovenský olympijský výbor. Bude slúžiť ako sprievodca jednotlivými športovými olympijskými podujatiami. 
     

SOV v minulosti už jednu mobilnú aplikáciu vydal. Mobilná aplikácia "Londýn 2012" bola úzko spätá s XXX. olympijskými hrami v Londýne v roku 2012. Práve pozitívne prijatie predošlej aplikácie motivovalo SOV k hľadaniu riešenia ako priniesť podobný obsah do mobilu pre každé olympijské podujatie. "Mobilná aplikácia vydaná pred olympijskými hrami v Londýne sa nám veľmi osvedčila a stretla sa s pozitívnym ohlasom verejnosti. Hľadali sme preto spôsob, ako pripraviť podobný projekt aj pre ďalšie olympijské podujatia," uviedol v oficiálnej tlačovej správe pre TASR generálny sekretár SOV Jozef Liba.
     

Mobilná aplikácia sa dominantne venuje II. OHM v Nankingu. Vďaka nej sa môžu používatelia zoznámiť s členmi slovenskej výpravy, spoznať ich program na hrách a zároveň zistiť najnovšie informácie týkajúce sa podujatia. "Súčasná generácia mladých ľudí využíva na získavanie informácií primárne mobilné zariadenia. Je príznačné, že mobilnú aplikáciu spúšťame práve pred začiatkom II. olympijských hier mládeže v Nankingu. Slovenský olympijský výbor sa dlhodobo snaží šíriť olympijské myšlienky medzi mladými ľuďmi a považujeme to za jednu z našich povinností. Aj takýmto spôsobom sa zároveň snažíme upriamiť pozornosť verejnosti na mládežnícke hry," priblížil Liba. 
     

Mobilná aplikácia SOV je určená pre mobilné telefóny s operačným systémom Android a iOS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies