SOV chce v Kórei Slovenský dom, adresu ešte nepozná

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 15:18 • 2 min
SOV chce v Kórei Slovenský dom, adresu ešte nepozná

BRATISLAVA - Stalo sa dobrou tradíciou, že účasť slovenských športovcov na olympijských či zimných olympijských hrách sprevádza aj tzv. Slovenský dom. Výnimkou by nemal byť ani rok 2018, v ktorom sa uskutočnia ZOH a ZPH v kórejskom Pjongčangu. V súčasnosti ešte nie je možné hovoriť o detailoch, jedno je však známe.

slovakia

left justify in out

"Ak Slovenský dom bude, tak bude určite jeden spoločný pre olympionikov aj paralympionikov. Bolo by nezmyselné robiť dva. Ak bude, tak musí byť taký, aby bol dôstojný a prístupný aj slovenskému paralympijskému tímu," myslí si prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) Anton Siekel.


Sám pripomenul, že je predčasné hovoriť o tejto záležitosti bližšie.

 

"Nepoznám adresu a neviem ani to, ako bude vyzerať. Viem, aké má mať parametre na to, aby bol. Viem, aký nesmie byť a aký určite nebude. Nedávnu pracovnú cestu do Kórejskej republiky sme využili aj na to, aby sme si s pánom veľvyslancom pozreli nejaké lokality. Našim kritériom bude, aby to miesto bolo priestorom pre stretnutia športovcov a fanúšikov športu, ale mohli tam prijať aj zástupcov zahraničných federácií či MOV. Kritérií bude viac a nie je to len o prezentácii SOV, to je možno to najmenej. Ide o prezentáciu krajiny a našich športovcov. Ja osobne preferujem prímorskú oblasť, pretože predpokladám, že sa tam sústredí aj viac fanúšikov a bude to živšia lokalita. Čo sa týka horskej Alpensie, tá bude trochu odtrhnutá, aj keď tam budú dominantné športové podujatia. V tej časti bude ubytovaný Medzinárodný olympijský výbor aj národné olympijské výbory. Príde mi to také formálnejšie. Ak budeme prezentáciu smerovať takto, bude to v Alpensii. Ak to bude viac o fanúšikoch, športových emóciách či priestore pre športovcov, tak by to bola prímorská oblasť," prezradil Anton Siekel.

Známe je už aj to, že SOV na tento projekt nebude žiadať o financie zo štátneho rozpočtu. "Jednoznačne som povedal, že keď si SOV zoberie na seba úlohu otvoriť Slovenský dom, tak to urobí zo svojich marketingových prostriedkov a musí si na to hľadať zdroje. Určite nebudeme žiadať štát, aby nám na to prispieval. Koľko financií získame, takú úroveň dom bude mať," vysvetlil Siekel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona