Southgate chce zostať na lavičke Anglicka

NETKY.SK • 13 November 2016, 14:15 • 2 min
Southgate chce zostať na lavičke Anglicka

LONDÝN - Gareth Southgate je po úspešných výsledkoch pripravený zotrvať pri anglickej futbalovej reprezentácii aj natrvalo. Ako dočasný lodivod sa osvedčil, keď tím pod jeho vedením v troch zápasoch ani raz neinkasoval. O tom, či zostane pri kormidle aj na jar, rozhodnú čelní predstavitelia anglickej Futbalovej asociácie (FA) po utorňajšom medzištátnom prípravnom zápase so Španielskom.

slovakia

left justify in out

"Nemám žiadne obavy, že by som túto robotu nezvládol. Dajú sa ľahko nájsť jeho negatíva, no práca so špičkovými hráčmi a veľké zápasy na reprezentačnej úrovni všetko prevažujú," uviedol Southgate pre britské médiá. Anglicko vedie tabuľku F-skupiny kvalifikácie MS 2018 s desiatimi bodmi, Slovinsko na druhom mieste má na konte o dva menej, na tretiu priečku sa dostalo Slovensko (6 bodov) vďaka triumfu 4:0 nad Litvou. "Albión" zdolal v ostrovnom súboji Škótsko vďaka gólovým hlavičkám Daniela Sturridgea, Adama Lallanu a Garyho Cahilla jasne 3:0.

 

"S rešpektom k všetkým mojim predchodcom - počul som ľudí na tejto pozícii, ako veľmi túžili po tejto práci, no všetko sa stáva irelevantné, pokiaľ dobre nepripravíte mužstvo," zdôraznil Southgate. "Nerozhodujem, či zotrvám na poste, no milujem túto prácu a vidím známky progresu u hráčov. Z môjho pohľadu to bola brilantná skúsenosť," zhodnotil kouč anglickej "dvadsaťjednotky" svoje doterajšie účinkovanie na lavičke A-mužstva.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies