Southgate chce mať do mesiaca jasno

NETKY.SK • 14 November 2016, 09:53 • 2 min
Southgate chce mať do mesiaca jasno

LONDÝN - Dočasný tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate chce do mesiaca vedieť, aké zámery s ním má národná asociácia (FA).

slovakia

left justify in out

Provizórium na lavičke jedného zo súperov Slovenska v F-skupine kvalifikácie majstrovstiev sveta 2018 trvá od 27. septembra, keď Southgate pribral k agende trénera výberu do 21 rokov aj povinnosti pri A-mužstve po odvolanom Samovi Allardyceovi. Skúšobná doba mala zahŕňať štyri zápasy a vyprší teda po utorňajšom prípravnom stretnutí so Španielskom. "Musím vedieť, čo so mnou bude po polovici novembra. Pred nami je príprava na majstrovstvá Európy hráčov do 21 rokov a v marci príde ďalšie kolo kvalifikácie. Verím, že do konca novembra, polovice decembra budeme všetci vedieť, kto je za čo zodpovedný," povedal Southgate podľa BBC.

 

Bývalý reprezentant získal s Anglickom sedem z deviatich možných bodov v troch jesenných zápasoch v kvalifikácii MS 2018 a udržal ho na čele tabuľky F-skupiny. V piatok jeho zverenci zdolali vo Wembley Škótov presvedčivo 3:0.
Rozhodovanie o obsadení trénerského postu majú v rukách výkonný riaditeľ FA Greg Clarke, technický riaditeľ Dan Ashworth, šéf exekutívy Martin Glenn a riaditeľ Asociácie ligových trénerov Howard Wilkinson. Southgate pred prebratím tímu do 21 rokov viedol tri roky Middlesborough a nemá teda veľa skúseností s trénovaním. "Každý má svoju cestu, univerzálny recept na to, ako sa stať dobrým trénerom, podľa mňa neexistuje," poznamenal Southgate.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies