Southgate a Kane dostali vyznamenaie od kráľovnej Alžbety

NETKY.SK • 29 December 2018, 11:32 • 2 min
Southgate a Kane dostali vyznamenaie od kráľovnej Alžbety

LONDÝN - Tréner futbalistov Anglicka Gary Southgate a jeho zverenec Harry Kane dostali vyznamenanie od kráľovnej Alžbety II. za športové úspechy v roku 2018.

slovakia

left justify in out

Okrem futbalistov dostali ocenenia aj ďalší športovci.

 

Angličania dosiahli po dlhšom čase výraznejší úspech na MS, v Rusku skončili štvrtí. "Som neuveriteľne hrdý Angličan. Mal som príležitosť reprezentovať svoju krajinu ako hráč viac ako 50-krát. Trénovať národný tím na MS bola pre mňa absolútna výsada," uviedol Southgate na webe Anglickej futbalovej asociácie (FA).

 

Kane získal na MS Zlatú loptu pre najlepšieho strelca. "Je to naozaj neskutočné. Bol to skvelý rok pre môj klub i krajinu. Je veľmi ťažké na toto niečo povedať," dodal Kane.

 

Kráľovná ocenila aj víťaza Tour de France cyklistu Gerainta Thomasa, viceprezidenta Premier League Richarda Scudamorea, či bývalého brankára Harryho Gregga. Ten v roku 1958 prežil leteckú haváriu futbalistov Manchestru United. Bývalý hráč kriketu Alastair Cook a bývalý reprezentant v ragby Bill Beaumont dostali rytiersky titul. Informovala o tom agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies