Southampton zvíťazil nad Tottenhamom 2:1, Manchester City remizoval s Arsenalom

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 08:48 • 2 min
Southampton zvíťazil nad Tottenhamom 2:1, Manchester City remizoval s Arsenalom

LONDÝN - Futbalisti Tottenhamu Hotspur prehrali v nedeľňajšom zápase 37. kola anglickej Premier League na domácej pôde so Southamptonom 1:2.

slovakia

left justify in out

"Kohúti" sa ujali vedenia v 16. minúte, keď sa prezentoval peknou akciou Son Heung-min. Kórejský útočník využil zaváhanie brankára hostí Frasera Forstera, v pokutovom území obišiel dvoch obrancov a zakončil do prázdnej bránky. "Svätci" odpovedali o štvrťhodinu neskôr. Dušan Tadič prihral pred bránku Stevenovi Davisovi, ktorý pohotovo zakončil. Reprezentant Severného Írska dokonal obrat v 72. minúte strelou z hranice šestnástky. Asistenciu si pripísal opäť Tadič, v prebiehajúcej sezóne ich nazbieral dokopy už trinásť.

 

Southampton si tak pripísal na konto tretí triumf v rade, ktorý ho v neúplnej tabuľke posunul na šieste miesto, zaručujúce miestenku v predkole Európskej ligy. Siedmy West Ham však naň stráca iba bod a má zápas k dobru.

 

Tottenham sa udržal na druhej priečke, keďže tretí Arsenal v nedeľňajšom šlágri remizoval so štvrtým Manchestrom City 2:2. "Kanonieri" strácajú na Spurs dva body, Citizens sú o ďalšie tri pod nimi.

 

Domáci Manchester sa ujal vedenia už vo 8. minúte zásluhou Sergia Agüera, no hostia odpovedali už o dve neskôr, keď sa po rohu presadil hlavou Olivier Giroud. Krátko po zmene strán išli do vedenia opäť domáci po sóle a presnej strele po zemi Kevina de Bruyneho, ale Arsenal dokázal opäť odpovedať. V 68. minúte stanovil konečné skóre Alexis Sanchez.

 

Liverpool v základnej zostave so slovenským reprezentantom Martinom Škrtelom zdolal pred vlastnými fanúšikmi Watford 2:0. O góly sa postarali Joe Allen a Roberto Firmino.

 

Premier League - 37. kolo:

Tottenham Hotspur - Southampton FC 1:2 (1:1)

Góly: 16. Son - 31. a 72. Davis

 

Liverpool - Watford 2:0 (1:0)

Góly: 35. Allen, 76. Firmino

/Škrtel za domácich celý zápas/

 

Manchester City - Arsenal Londýn 2:2 (1:1)

Góly: 8. Agüero, 51. de Bruyne - 10. Giroud, 68. Sanchez



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies