Sousa strúhal komplimenty, Weiss pred súbojom s "Vidi" opatrný

NETKY.SK • 19 Júl 2012, 06:52 • 2 min
Sousa strúhal komplimenty, Weiss pred súbojom s "Vidi" opatrný

Sousa strúhal komplimenty, Weiss pred súbojom s "Vidi" opatrný

slovakia

left justify in out

img

Tréner futbalistov Slovana Bratislava Vladimír Weiss nechce pred 1. zápasom 2. predkola Európskej ligy svoje mužstvo stavať do úlohy favorita. Takúto visačku mu dáva jeho náprotivok, portugalský tréner maďarského Videotonu Paulo Sousa, ktorý si dal ale za cieľ neopustiť Pasienky bez streleného gólu. 
      Dobrou správou pre Slovan je, že dvojica, ktorá nedohrala úvodný duel Corgoň ligy s Prešovom so zdravotnými problémami - Erik Grendel a Lukáš Pauschek - by mala v pohárovom zápase nastúpiť. "Erik trénoval s nami aj teraz, Pauschek sa prakticky pripravoval celý týždeň, obaja by mali byť k dispozícii," povedal Vladimír Weiss, ktorý sa v kontexte prvého vystúpenia v tejto sezóne na európskej scéne vrátil aj k víkendovej ouvertúre v domácej súťaži. "Druhý polčas sme hrali veľmi dobre, bol som spokojný s výkonom. Keď prídu do tímu štyria noví hráči, nie je to na šibnutie čarovným prútikom. Rešpektujeme kvalitu súpera, uvidíme v dvojzápase, kto bude múdrejší, lepší. Je to pohár. Rád by som bol, aby sme neinkasovali a vyhrali," povedal Weiss. 
      Krátko pred Weissom predstúpil pred novinárov tréner Videotonu FC Paulo Sousa, ktorý nešetril slovami chvály na protivníka. "Slovan má silný, organizovaný tím, ktorý je vedený úspešným a skúseným trénerom. Sme však pozitívne naladení, aby sme sa im vyrovnali. V prvom rade chceme skórovať, a keď dosiahneme tesný výsledok, bude to pre nás prijateľné," povedal Sousa, ktorého tím ešte v minulej sezóne zápasil v predkole Ligy majstrov, no neuspel so Sturmom Graz. Teraz po prehratom boji o maďarský titul s Debrecínom si chce zaknihovať čo najdlhšiu cestu v európskom pohári číslo dva. "Chceme sa ukázať a zahrať najlepšie, ako vieme. Favoritom je Slovan, chceme ísť ďalej a veríme, že sa nám to podarí," dodal Portugalčan, ktorý odmietol menovať individuality Slovana, na ktoré by bolo treba dať pozor z jeho strany. "Aj do skupiny EL postúpil predovšetkým Slovan ako tím. V dnešnom futbale sa už nemôžete zamerať na jednotlivcov," odôvodnil.  
      Weiss na jeho slová o tom, že jeho tím je väčším ašpirantom na postup, zareagoval opatrne. "Paulo Sousa bol vynikajúci hráč, teraz je mladý a ambiciózny tréner i džentlmen. Beriem to s rezervou. Dvakrát som videl jeho tím naživo, pozrel som si niekoľko videozáznamov, je to 50 na 50 a jasnejšie bude po prvom dueli," vyjadril sa kouč "belasých".
      Kapitán Slovana Jiří Kladrubský čaká ostrý súboj s húževnatým tímom, ktorý podľa jeho názoru vôbec nie je "maďarského" razenia. "Vôbec sa mi nezdá, že by to bolo klasické maďarské mužstvo. "Celý zápas bude o behaní, súper je silný v práci s loptou, budeme potrebovať trochu pritvrdiť," snažil sa načrtnúť recept na úspech český legionár.     


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies