Soundtrack šiestej sezóny Hry o tróny vyjde na vinyle

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 08:23 • 2 min
Soundtrack šiestej sezóny Hry o tróny vyjde na vinyle

LOS ANGELES - Soundtrack šiestej sezóny seriálu Hra o tróny (2011) vyjde na vinyle. Novinka bude obsahovať viac ako 90 minút hudby nemecko-iránskeho skladateľa Ramina Djawadiho, ktorý je tiež autorom úvodnej skladby obľúbeného titulu a taktiež zložil hudbu pre každú epizódu série.

slovakia

left justify in out

Soundtrack šiestej sezóny, ktorú televízia HBO vysielala od apríla do júna, ponúknu pritom na troch platniach. Box sa na pulty predajní dostane 30. septembra. Záujemcovia a záujemkyne si môžu soundtrack vypočuť aj na službe Spotify.


Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich. Siedmu sezónu Hry o tróny uvedie HBO na budúci rok. Tvorcovia pritom oznámili, že seriál bude mať celkovo osem sezón.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies