Soundtrack Ľadového kráľovstva je najpredávanejším albumom roka

NETKY.SK • 6 Október 2014, 09:46 • 2 min
Soundtrack Ľadového kráľovstva je najpredávanejším albumom roka

LOS ANGELES - Soundtrack animovanej snímky Ľadové kráľovstvo (2013) je zatiaľ najpredávanejším albumom tohto roka vo Veľkej Británii.

slovakia

left justify in out

Nahrávka obsahuje hit Let It Go, ktorý v rôznych verziách naspievali Idina Menzel i Demi Lovato, a tiež viacero symfonických skladieb z dielne Christophea Becka. Okrem toho sa na nej nachádza niekoľko piesní v podaní Josha Gada, Kristen Bell, Idiny Menzel či Santina Fontanu, ktorí vo filme prepožičali svoje hlasy animovaným postavičkám. Ako uvádza The Official Chart Company, vo Veľkej Británii sa zo soundtracku predalo už 708-tisíc kusov, teda o 80-tisíc viac ako dosiahol Ed Sheeran so štúdiovkou x (2014), ktorá je v krajine zatiaľ najrýchlejšie sa predávajúcim albumom roka.

 

Snímka Ľadové kráľovstvo sa stala historicky najúspešnejším animovaným filmom po tom, čo si od premiéry v novembri 2013 na konto pripísala celosvetovo vyše 1,27 miliardy dolárov. Film režisérskej dvojice Chris Buck a Jennifer Lee už v marci prekonal Toy Story 3: Príbeh hračiek (2010), ktorý utŕžil 1,0632 miliardy dolárov. Ľadové kráľovstvo sa zaradilo aj na piatu priečku medzi filmami s najvyššími celosvetovými tržbami z kín, na prvom mieste je dobrodružné fantasy Avatar (2009). Animák podľa údajov The Official Chart Company kraľuje aj rebríčku predaja DVD a Blu-ray. Rozprávka o sestrách Else a Anne získala Oscara pre najlepší animovaný film a vďaka spomínanej skladbe Let It Go na udeľovaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied triumfovala aj v kategórii pôvodných piesní. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies