Soumah s dištancom na 6 duelov a pokutou 2500 eur

NETKY.SK • 3 Október 2013, 18:31 • 2 min
Soumah s dištancom na 6 duelov a pokutou 2500 eur

BRATISLAVA - Hráča bratislavského Slovana Seydoubu Soumaha potrestala Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) zastavením činnosti na šesť súťažných zápasov nepodmienečne a pokutou 2500 eur.

slovakia

left justify in out

V dvoch posledných stretnutiach úradujúceho majstra už 22-ročný guinejský útočník po predbežnom opatrení disciplinárky nenastúpil, takže mu zostáva odpykať si ešte štvorzápasový dištanc. Verdikt DK SFZ tlmočil po jej štvrtkovom zasadnutí zástupcom médií tajomník Peter Lang s tým, že hráč má možnosť po polovici trestu požiadať o odpustenie jeho zvyšku.

Soumah v derby zápase 11. kola Corgoň ligy 2013/2014 na ihrisku Spartaka Trnava (1:3) "spáchal" v priebehu dvoch minút dva hrubé fauly, za ktoré videl od hlavného rozhodcu Jána Valáška žlté karty a po druhom automaticky červenú. Pred opustením hracej plochy navyše hráč Slovana sotil do domáceho kapitána Romana Procházku.

DK SFZ ďalej potrestala klub FC Spartak Trnava za hrubé nešportové správanie divákov v spomínanom súboji, za hádzanie predmetov na hraciu plochu a do hráčov súpera, používanie pyrotechniky, vulgárne, urážajúce a ponižujúce výroky na adresu hráčov súpera s náznakmi intolerancie odohratím dvoch zápasov s vylúčením verejnosti. Trest však klubu podmienečne odložila na dobu piatich mesiacov do marca 2014. Spartak po týchto udalostiach musí zaplatiť pokutu 3500 eur. Za poškodenie zariadenia Štadióna Antona Malatinského zaplatí pokutu 800 eur útočník bratislavského Slovana Juraj Halenár.

DK SFZ Soumahovi minulý týždeň v utorok zastavila pretekársku činnosť do ďalšieho rozhodnutia, na ktoré vo štvrtok 3. októbra prizvala aktérov zápasu - Soumaha, ako aj kapitánov oboch mužstiev Procházku a Igora Žofčáka. Objasniť skutočnosti prišli aj brankár Trnavy Miroslav Filipko a útočník Slovana Róbert Vittek, nechýbali zástupcovia oboch klubov. V prípade Soumaha nešlo o prvý incident vo vzájomnom zápase so Spartakom Trnava. V stretnutí 9. kola minulej sezóny ešte ako hráč FC Nitra po góle spoluhráča Clebera v 44. minúte obscénnymi gestami "pozdravil" fanúšikov Spartaka. V zápase dostali červené karty až traja hráči Nitry, najviac však zarezonovala tá Soumahova. Rodák z Conakry najprv v prerušenej hre stúpil na brucho Patrika Čarnotu, za čo bol vylúčený. Ešte predtým mal incident s Miroslavom Karhanom a po červenej karte aj s rozhodcom Marekom Mastišom. Soumah sa pred disciplinárnou komisiou odvolával na opakované rasovo motivované nadávky na jeho osobu. Ofenzívny stredopoliar, ktorý hrával v Juhoafrickej republike za Ajax Kapské Mesto a divízny klub University of Pretoria, neskôr svoje správanie oľutoval a ospravedlnil sa zaň. Vyprovokovať ho mali rasistické prejavy Trnavčanov, bývalý kapitán Spartaka Karhan mal podľa Soumaha uraziť jeho rodinu. Všetci hráči Spartaka aj ich klub však tieto Soumahove slová dementovali. Hráč dostal polročný dištanc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies