Soumah má zastavenú činnosť, Slovan a Trnava budú vysvetľovať

NETKY.SK • 24 September 2013, 15:21 • 2 min
Soumah má zastavenú činnosť, Slovan a Trnava budú vysvetľovať

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) na utorňajšom zasadnutí predbežným opatrením zastavila činnosť hráčovi bratislavského Slovana Seydoubovi Soumahovi.

slovakia

left justify in out

Soumah v sobotňajšom derby 11. kola Corgoň ligy 2013/2014 proti Spartaku Trnava (1:3) dostal po dvoch žltých varovaniach v 90. minúte červenú kartu. Pred opustením hracej plochy udrel rukou do tváre domáceho kapitána Romana Procházku, nerešpektoval nariadenie hlavného rozhodcu Jána Valáška a poškodil zariadenie štadióna. DK SFZ menovanému zastavila pretekársku činnosť do ďalšieho rozhodnutia. Disciplinárka začala voči 22-ročnému guinejskému legionárovi konanie a prizvala ho na svoje zasadnutie vo štvrtok 3. októbra o 15.00 h. Okrem neho sa musia dostaviť kapitán ŠK Slovan Bratislava Igor Žofčák, Róbert Vittek a štatutárny zástupca klubu.

DK SFZ začína konanie voči FC Spartak Trnava za hrubé nešportové správanie divákov, hádzanie predmetov na hraciu plochu a do hráčov súpera, vnášanie a používanie pyrotechnických výrobkov, vulgárne a urážlivé výroky voči súperovi a za nedostatočnú usporiadateľskú službu, umožnenie vnesenia a používania pyrotechnických výrobkov, umožnenie vstupu nepovolaných osôb do vyhradených priestorov umožňujúcich styk s rozhodcom a súperom. DK SFZ prizýva na svoje zasadnutie 3. októbra o 16.00 h kapitána mužstva Romana Procházku, Miroslava Filipka, štatutárneho zástupcu klubu a hlavného usporiadateľa stretnutia.

Za hrubé nešportové správanie hráčov po stretnutí v priestoroch štadióna začína DK SFZ aj konanie voči úradujúcemu majstrovi ŠK Slovan Bratislava.

Za štyri napomenutia žltou kartou zastavila DK SFZ činnosť na 1 majstrovské stretnutie nepodmienečne týmto hráčom: Mamadou Bagayoko (ŠK Slovan Bratislava), Jan Kalabiška (FK Senica), Matej Jelič (MŠK Žilina), Miroslav Pastva (Tatran Liptovský Mikuláš), Frederik Bilovský (MFK Dubnica nad Váhom), Márius Charizopulos (Duslo Šaľa). Jozef Sekereš z Dolnej Ždane si za udretie súpera do tváre v prerušenej hre duelu II. ligy s trnavskou juniorkou vyslúžil šesťzápasový nepodmienečný dištanc. Jeho spoluhráč Pavol Blaho si za držanie súpera v rovnakom súboji nezahrá v dvoch zápasoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies