Soul zareagoval na jadrovú skúšku KĽDR obmedzením prístupu do zóny Kesong

NETKY.SK • 7 Január 2016, 08:27 • 2 min
Soul zareagoval na jadrovú skúšku KĽDR obmedzením prístupu do zóny Kesong

SOUL - Južná Kórea obmedzila dnes prístup do priemyselného parku Kesong na severokórejskom území, spravovaného súbežne oboma Kóreami. Ide o prvé konkrétne odvetné opatrenie od stredajšieho rána, keď Pchjongjang oznámil úspešné uskutočnenie testu vodíkovej bomby, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Juhokórejské ministerstvo pre zjednotenie dnes oznámilo, že prístup do Kesongu budú mať len osoby s priamou obchodnou činnosťou v tomto zariadení. Opatrenie tak postihne klientov, potenciálnych nákupcov a poskytovateľov služieb celkovo 120 severokórejských podnikoch v tomto pohraničnom meste ležiacom na hraniciach oboch Kóreí.


Prevažne menšie alebo stredné juhokórejské podniky vyrábajúce produkty ako hodinky alebo iné módne tovary majú v priemyselnom parku Kesong vybudované svoje továrne, v ktorých zamestnávajú lacnú pracovnú silu z KĽDR.


Zóna, kde je zamestnaných zhruba 53.000 Severokórejčanov, je posledným väčším spoločným projektom oboch štátov rozdeleného polostrova od začatia ich zbližovania.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies