Soul vypálil varovné výstrely na severokórejský dron

NETKY.SK • 13 Január 2016, 08:35 • 2 min
Soul vypálil varovné výstrely na severokórejský dron

SOUL - Južná Kórea vypálila dnes varovné výstrely na predpokladaný severokórejský dron, ktorý preletel v blízkosti hranice medzi oboma krajinami. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na armádu a médiá v Soule.

slovakia

left justify in out

Podľa juhokórejského zboru náčelníkov štábov bol v prísne stráženej hraničnej zóne zaznamenaný neidentifikovaný letiaci objekt. Agentúra Jonhap uviedla, že išlo pravdepodobne o severokórejské bezpilotné lietadlo.

 

Po vypálení varovných výstrelov sa údajný dron otočil a vrátil sa naspäť do KĽDR. Podľa Jonhapu juhokórejskí vojaci vystrelili do vzduchu približne 20 rán z guľometu. Incident sa stal v čase vyostreného napätia na Kórejskom polostrove po minulotýždňovej štvrtej jadrovej skúške Severnej Kórey.

 

Juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje dnes v tejto súvislosti vyzvala Čínu ako kľúčového spojenca KĽDR, aby podporila snahy medzinárodného spoločenstva o prijatie čo najprísnejších odvetných sankcií voči režimu v Pchjongjangu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona