Soul chce predať podiel vo veľkobanke Woori Bank, očakávajú sa vyše 3 mld. eur

NETKY.SK • 23 August 2016, 08:13 • 2 min
Soul chce predať podiel vo veľkobanke Woori Bank, očakávajú sa vyše 3 mld. eur

SOUL - Juhokórejská vláda sa rozhodla predať 30-% podiel v jednej z najväčších komerčných bánk v krajine Woori Bank, a to viacerým záujemcom. Uviedla to dnes juhokórejská Komisia pre finančné služby (FSC). Ešte v júli minulého roka uviedla, že plánuje predať väčší podiel v banke buď jednému, alebo viacerým záujemcom, prvú možnosť ale nakoniec zamietla. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Zistili sme, že za súčasných podmienok na trhu by bolo veľmi náročné pokračovať v plánoch predaja podielu v banke len jednému záujemcovi," uviedla FSC. Na druhej strane, dodala komisia, je tu veľký záujem o prevzatie menších podielov v banke. Regulátor dúfa, že predaj sa mu podarí dokončiť najneskôr v decembri tohto roka. Juhokórejské médiá uviedli, že predaj Woori Bank by Soulu mohol vyniesť okolo 3,9 bilióna wonov (3,07 miliardy eur).

 

Vláda musela banku počas finančnej krízy koncom 90. rokov zachraňovať, pričom jej vtedy poskytla finančnú injekciu vo výške 12,8 bilióna wonov. Odvtedy sa jej podarilo získať zo štátnej pomoci späť 8,2 bilióna wonov. Vláda sa zároveň pokúsila banku už štyrikrát predať. Doterajšie pokusy o jej privatizáciu však úspešné neboli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies