Weinstein odstavil herečku Miru Sorvino od dobrých úloh. Bola málo povoľná?

NETKY.SK • 18 December 2017, 10:01 • 2 min
Weinstein odstavil herečku Miru Sorvino od dobrých úloh. Bola málo povoľná?

BRATISLAVA - Americkú herečku Miru Sorvinovú zarmútilo, keď sa dozvedela, že kvôli producentovi Harveymu Weinsteinovi asi prišla o významné filmové roly. Povedal to režisér Peter Jackson.

slovakia

left justify in out

Herečka sa vyjadrila po tom, ako Jackson, režisér trilógie Pán prsteňov (2001 - 2003), v rozhovore pre internetový portál prezradil, že ona a Ashley Juddová sa vo Weinsteinovej produkčnej spoločnosti dostali na čiernu listinu. Obe herečky pritom tvrdia, že ich producent sexuálne obťažoval. Weinstein obe obvinenia, z obťažovania i zákazu obsadzovať herečky, odmieta.

S produkciou Pána prsteňov pôvodne začínali s Weinsteinovým Miramaxom a neskôr sa dostal pod záštitu New Line Cinema.

Jackson v rozhovore pre Stuff.co.nz prezradil, že mal záujem obe herečky obsadiť do svojej trilógie, no v Miramaxe mu povedali, že sa s nimi zle pracuje a za každých okolností by sa im mal vyhnúť. "Bolo to asi v roku 1998, vtedy som nemal dôvod spochybňovať, čo mi povedali," vyjadril sa s tým, že momentálne má pocit, že mu o nich poskytli nepravdivé informácie, na základe ktorých ich vyradili z kastingového procesu.

 

Po zverejnení rozhovoru obe zmienené herečky reagovali prostredníctvom siete Twiter. "Potvrdenie toho, že Harvey Weinstein vykoľajil moju kariéru, čo som vždy predpokladala, no nemala som istotu. Ďakujem za úprimnosť, Peter Jackson," napísala Sorvinová.

Juddová si zároveň zaspomínala, že ju dokonca Jackson pozval, aby sa pozrela na prípravy pred nakrúcaním filmov. "Pýtali sa ma, ktorá z dvoch úloh sa mi viac páči, a potom už sa mi zrazu neozvali. Cením si, že pravda vyšla najavo," vyjadrila sa.

Weinstein prostredníctvom hovorcu obvinenie odmietol s tvrdením, že kasting pre Pána prsteňov robili New Line Cinema. Judd navyše podľa neho hrala vo dvoch iných jeho filmoch a Sorvino vždy zvažovali.

 

Jackson to vidí inak. Producentovo popieranie ho inšpirovalo k reakcii, ktorú zverejnil magazín Entertainment Weekly. Weistein podľa neho ohýba pravdu. "Počas 18 mesiacov, keď sme Pána prsteňov pripravovali v Miramaxe, sme absolvovali množstvo rozhovorov o kastingu s Harveym Weinsteinom, Bobom Weinsteinom a ďalšími. Filmy síce ešte pred skutočným začiatkom kastingu prešli z Miramaxu do rúk New Line, no keďže nás varovali pred Ashley a Mirou, a my sme boli dosť naivní na to, aby sme verili, že nám povedali pravdu, nespomenuli sme ich pri diskusii s New Line," vysvetlil.

Weinstein je hlavnou postavou rozsiahleho škandálu súvisiaceho so sexuálnym obťažovaním v Hollywoode, pričom Sorvinová a Juddová boli medzi prvými ženami, ktoré otvorene prehovorili o svojich skúsenostiach s ním.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies