Ivan Vojtek popri nakrúcaní Divokých koní prerába dom

NETKY.SK • 17 August 2015, 10:37 • 2 min
Ivan Vojtek popri nakrúcaní Divokých koní prerába dom

BRATISLAVA - Slovenský herec Ivan "Tuli" Vojtek v lete popri práci prerába svoj dom v Malinove.

slovakia

left justify in out

„Zatiaľ mi Pánbožko dovolil užívať si leto pracovne, žiadne dovolenky - a načo, veď si oddýchneme potom v nebi alebo v pekle - neviem, kam ma povolajú, ešte som nedostal povolávací rozkaz. Dovtedy som teda v Malinove, kde pekne robím. Rekonštruoval som celý dom, teraz ma čaká nanovo urobiť podlahu, potom vymeniť strechu a takého prozaické záležitosti,“ prezradil v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Nevyhýbať sa žiadnej robote vraj známeho herca naučil otec. „Otec mi vždy hovorieval 'Akúkoľvek výzvu dostaneš, postav sa k nej chlapsky.' Tak sa zatiaľ snažím. S herectvom je to ako s dievčatami na dedinskej zábave - každá stojí v kúte a čaká, kedy ju vyzvú do tanca. Takisto aj ja, stále čakám, kedy ma vyzvú, len muzika musí dobre hrať,“ zavtipkoval Vojtek, ktorý sa už dnes objaví na obrazovkách ako Veľký Džon v seriáli Divoké kone (2014).

 

Jeho charakter si herec podľa vlastných slov vytvoril sám. „Vďačím za to pánovi profesorovi Zacharovi, ktorý ma kedysi viedol a herecky ma prebaľoval - on mi totiž hovoril 'Hraj normálne, prirodzene - tak, ako by každý čakal, ale inak.' Je to čosi úžasné, na základe tejto vety som si vlastne vytvoril Veľkého Džona takého, aký je - zarastený, zajakavý, taký inakší ako sa vraví...,“ priblížil Tuli. „V novej sérii sa dokonca zaľúbi,“ prezradil 52-ročný herec.

 

Okrem Divokých koní Vojtek začína na jeseň skúšať v Slovenskom národnom divadle Pišťankovu hru Rivers of Babylon v réžii Diega de Breu a zahrá si i v rozprávke. „To bude zas obrovská výzva. Majú sa všetci na čo tešiť, na čele so mnou. Premiéra Rivers of Babylon bude v januári a okrem toho idem točiť teraz ešte rozprávku, kde budem hrať kňaza,“ uzavrel herec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies