Šou Lord of the Dance v októbri opäť zavíta do Bratislavy

NETKY.SK • 28 November 2014, 10:55 • 2 min
Šou Lord of the Dance v októbri opäť zavíta do Bratislavy

BRATISLAVA - Tanečná šou Lord of the Dance sa na budúci rok opäť vráti na Slovensko. Svetoznáme zoskupenie vystúpi 26. októbra v bratislavskej Inchebe.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli organizátori podujatia, pôjde o "jednoznačne najvycibrenejšie predstavenie Lord Of The Dance po umeleckej aj technickej stránke".

 

Dielo, ktoré malo premiéru 2. júla 1996 v The Point Theatre v Dubline a odvtedy sa hralo v nezmenenej podobe, sa po mnohých rokoch dočkalo nového naštudovania, opäť pod vedením zakladateľa súboru Michaela Flatleyho. Vynovená šou s názvom Lord of the Dance: Dangerous Games mala premiéru začiatkom septembra v londýnskom Palladiu. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na nové tanečné čísla, zvuk, vizuálne technológie, kostýmy a hudbu z dielne skladateľa Gerarda Fahyho. Vývoj sa podľa tvorcov dotkol aj hlavných postáv - Pána tanca a obávaného Pána temnôt. Choreograf a umelecký šéf Michael Flatley chcel však aj v novej verzii zachovať pôvodnú dávku napätia. "Som úplne nadšený z obrovského talentu a schopností všetkých umelcov, ktorých sme pre šou získali," povedal 56-ročný Flatley o 40-člennom súbore, v ktorom hosťuje napríklad aj Nadine Coyle z už nefungujúcej dievčenskej skupiny Girls Aloud. 

 

Celosvetové turné Lord Of The Dance sa začalo tento rok, pričom naplánovaných majú vyše 200 zastávok v 15 krajinách. Po predstaveniach v Palladiu pokračoval súbor špeciálnym vystúpením vo Wembley a od novembra vyrazil mimo Veľkej Británie. V úvode programu uvidia návštevníci a návštevníčky aj spomínaného Flatleyho, ktorý sa objaví vo videosekvencii približujúcej jeho životnú dráhu od úplných začiatkov až po súčasnosť s odovzdávaním skúseností svojim nasledovníkom. 

 

"Cítil som to tak, že túto šou ešte môžeme posunúť o level ďalej, no a nesklamal som sa. Naozaj sa to podarilo," vyjadril sa ďalej tanečník, ktorého prezývajú aj kráľ írskeho tanca. Jeho šou Lord Of The Dance, ktorá je založená na tradičnom írskom folklóre obohatenom o rýchlejšie popové melódie, moderný tanec a step, videlo od roku 1996 viac ako 60 miliónov ľudí po celom svete vrátane 400-tisíc divákov a diváčok počas päťročného hosťovania v Las Vegas. Predstavenie patrí k najziskovejším projektom v umeleckom priemysle v celej jeho histórii. Vstupenky na bratislavské vystúpenie sú v predaji v sieti Predpredaj.sk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies