Sošku sokola z detektívnej klasiky z roku 1941 vydražili za milióny

NETKY.SK • 26 November 2013, 08:55 • 2 min
Sošku sokola z detektívnej klasiky z roku 1941 vydražili za milióny

NEW YORK - Olovenú sošku sokola z klasickej americkej filmovej detektívky The Maltese Falcon (Maltézsky sokol) z roku 1941 vydražili dnes v New Yorku za približne štyri milióny dolárov (zhruba tri milióny eur). Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tridsať centimetrov vysoká soška zohrala rozhodujúcu úlohu vo filme - nominovanom na tri Oscary - a bola kľúčom k vyriešeniu prípadu. Hlavným predstaviteľom filmu bol Humphrey Bogart v role detektíva. Catherine Williamsonová z aukčného domu Bonhams povedala, že soška patrí k najdôležitejším filmovým rekvizitám všetkých čias a je ústrednou pre dejiny kinematografie.

Na dražbe sa predalo aj luxusné auto z filmu Casablanca za 460.000 dolárov a filmový klobúk Audrey Hepburnovej za 87.500 dolárov. Za potápačskú prilbu z filmu "20.000 míľ pod morom" zaplatil záujemca zhruba 81.000 dolárov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies